Böceklerle Mücadele Sürdürülüyor

Böceklerle Mücadele Sürdürülüyor

Son günlerde kent merkezinde böcek artışı ile ilgili şikâyetleri değerlendiren Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü konu ile ilgili açıklamada bulundu.
 
Yoğun ve düzensiz yağışlardan dolayı ortaya çıkan böcek türlerinin vatandaşlarda rahatsızlık yarattığını belirten yetkililer, haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarının aralıksız sürdüğünü mahallelerin 3 günde bir ilaçlandığını hatırlatarak bu sorunun kısa bir sürede ortadan kalkacağını belirtti.
 
Kent merkezinde görülen böceklerin insan sağlığına zarar vermediğinin de hatırlatıldığı açıklama şöyle; “Son zamanlarda yoğun ve düzensiz yağışlardan dolayı ortaya çıkan böcek türlerinin ilimizde ve çevre illerde yaşamı etkilediği görülmektedir. Öncelikle bu böcek türlerinin hiçbir hastalık riski taşımayıp, böceklerin ziraat zararlı böceklerin larvalarını yedikleri ve insan sağlığına zararı olmadıkları, faydalı oldukları bilinmelidir.
 
Belediyemizin gece 5 ekip, gündüz 3 ekiple yaptığı yoğun ilaçlama çalışmaları sayesinde bu böcek türleri yakın zamanda toprağın altına girerek kaybolacaktır. Karasinek, sivrisinek vb. ile mücadele kapsamında şehirdeki bütün çöp konteynerleri, park ve bahçeler, durgun sular, fosseptik çukurlarda ilaçlama planlı bir şekilde devam etmektedir.
 
Belediyemizde ilaçlama çalışması yapan ekiplerin ilaçlama programı her 3 günde bir aynı mahallede ilaçlama yapacak şekilde programlanmıştır. Şehrin yoğun olduğu yerlerde ise bu çalışma her gün yapılmaktadır.  İnsan sağlığını tehdit eden vektörlerle (akrep, kene )mücadele çalışması ise devam etmektedir.”
 
Belediye Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz ise konuyu hassasiyetle takip ettiklerini gerekli çalışmaların sürdüğü hatırlatmasında bulundular.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler