Bölge Hastanesi’ne Romatoloji Uzmanı atandı

Bölge Hastanesi’ne Romatoloji Uzmanı atandı

Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr Sedat Özkul’un yoğun çabaları sonucu Batman’ın ihtiyacı olan Romatoloji uzmanı Uzm. Dr. Senem Tekoğlu, Batman Bölge Devlet Hastanesine atanarak, vatandaşa hizmet vermeye başladı. Romatoloji uzmanı Uzm. Dr. Senem Tekeoğlu, Batman Bölge Devlet Hastanesi’nde poliklinik hizmeti vermeye başladı.  Genel Sekreter Op. Dr. Sedat Özkul’un çabalarıyla, Romatoloji uzmanın Batman Bölge Devlet Hastanesi’ne atanmasıyla, Batman’da sağlık alanında atılımların olacağı beklentisi arttı.

Uzm. Dr. Senem TEKEOĞLU Kimdir?

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi (İngilizce Tıp) mezunu olan Uzm. Dr. Senem TEKEOĞLU, uzmanlığını İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesinde yaptı.

Yandal eğitimini Kocaeli üniversitesi Tıp Fakültesi Romatoloji bölümünde tamamlayan TEKEOĞLU, Çanakkale Ayvacık Devlet Hastanesi’nde 3 sene görev yaptıktan sonra Batman Bölge Devlet Hastanesi’nde vatandaşlara poliklinik hizmeti vermeye başladı.

Romatoloji Hastalığı:

En sık görülen romatizmal hastalıkları adı ile belirtecek olursak, Romatoid artrit, ankilozan spondilit, sedef romatizması, behçet hastalığı, ailevi akdeniz ateşi, sistemik lupus eritematozus (SLE), gut, skleroderma, çocukluk çağında başlayan romatizmal hastalıklar, sjögren sendromu gibi daha birçok romatizmal hastalığın tanı ve tedavisi romatologlar tarafından yapılmaktadır. Bu hastalıklar, vücudun sadece belirli bölgelerini değil, birçok farklı organını tutabilen sistemik hastalıklardır.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler