BÖLGE İL BAŞKANLARI TOPLANDI

Bölge il başkanlarının bölgeyi değerlendirme toplantılarının ilki Diyarbakır’da yapıldı

Gelecek Partisi Bölge İl Başkanlarının, Diyarbakır'da gerçekleştirilen, Bölge İl Başkanlarının Değerlendirme Toplantısında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.
"Bugün aramızda çok kıymetli misafirlerimiz var. Gelecek Partisi Batman, Şırnak, Mardin, Bitlis, Bingöl,Siirt,Muş  il başkanları aramızdalar. Kendilerine şahsın , il teşkilatımız ve Diyarbakırlı kardeşlerimiz adına hoş geldiniz diyorum. Kendilerini Diyarbakır’da ağırlamaktan büyük şeref duyduk.
 
Değerli Basın Mensupları;
Bugün kıymetli misafirlerimizle hem ülke genelinde hem de bölgemizde yaşanan olaylar ve siyasi gelişmeleri değerlendirdik. Malumunuz ülkemizde yaşanan sorunlara mevcut siyaset kurumunun çözüm üretememesi ve yaşanan çözümsüzlüğün ülkeye bedel ödetmesi nedeniyle 12/12/2019 günü Gelecek Partisi’ni Genel Başkanımız Prof. Dr. Sn. Ahmet DAVUTOĞLU başkanlığında kurulmuştu. Gelecek Parti’sinin kuruluş felsefesinde insan onurunu yüceltmek ve Türkiye’yi her açıdan yaşanabilecek bir ülke haline getirmektir. 10 aylık süreçte ülkede yaşanan sorunları tespit etmenin dışımda sorunlara çözüm önerilerini de kamuoyuyla paylaşarak haklı bir takdire mahzar olduk. Yaklaşık 2 hafta önce 01/11/2020 günü genel kongremizi gerçekleştirerek yapılabilecek şeçimlere katılabilmenin önündeki yasal engelleri ortadan kaldırdık. Büyük kongremizden sonra teşkilat yapısının güçlendirilmesi, kurumsallaşma, milletimizin beklentilerini gerçekleştirme amacıyla çok daha fazla çalışacağımızı sizlerle paylaşmak istiyorum.
 
Değerli Basın Mensupları;
Ülkemizi yöneten mevcut hükümet  ve ortağı ülkeyi ve azizi milletimizi büyük bir çıkmaz ile karşı karşıya getirmiştir. Yaşanan ekonomik felaketin müsebbibi olan keza adaleti yok eden,toplumu benden ve benden olmayanlar olarak ayrıştıran sakat ve akla ziyan anlayışın sahipleri bugün “adalet tecelli etsin kıyamet kopsun” “ekonomi ve adalette reformlar gerçekleştireceğiz” şeklindeki açıklamaları ve taahhütleri anlamak mümkün değildir. Adaletin tecellisi için kıyametin kopmasına gerek yoktur. Adaletin tecelli etmemesi için mevcut iktidar tarafından bilerek ve isteyerek kurulan barikatlar ve engellerin kalkması yeterli olacaktır. Bu barikat ve engellerin nasıl kalkacağını aziz milletimiz çok iyi takdir edecektir. Günü geldiğinde kıyamet kopmadan inşallah engeller kalkacaktır. Bugün adaleti gerçekleştirmek üzere görevde olan sorumluların aziz milletimize adaletin tecelli etmemesi için neden direndiklerini dinlemek en büyük arzu ve temennimizdir.
 
Değerli Basın mensupları
Son günlerde ekonomi ve yargıda reformlar yapılacağı taahhütlerini de sık sık duymaya başladık. Hükümet sanki yeni iş başına gelmiş gibi utanmadan, sıkılmadan bu tür söylemler geliştirmektedir. Yeni reforma gerek yok yeni yönetim anlayışına ihtiyaç vardır. Tek bir kişinin verdiği kararla 84 milyonun kaderini etkileyecek bir sistemin ülkeye menfaat sağlamadığı tam tersi ülkeyi felakete sürüklediği açıktır. Güçlendirilmiş parlementer sistemin tesisi ile ülkenin ve aziz milletimizin hakettiği seviyeye çıkacağına olan inancımız tamdır. Unutulmaması gerekir ki bugün ülkeyi felakete sürükleyen anlayış bir kişi, bir gurup, bir zümre ve yandaşa hizmeti tüm ülkeye ve aziz milletimize hizmet olarak gören anlayıştan kaynaklanmaktadır. Vatandaşlarının yarısı kadar asgari ücret düzeyinde gelir ile geçinen bir ülkede sorumluluğun 1. Derecede ve tek muhatabı iktidar ve ortaklarıdır. Bu nedenle acı reçetelerin müsebbibi olanları ve müsebbibleri ısrarla yerinde tutanların aziz milletimizden özür dilemeleri elzemdir. İktidar ve ortaklarından ricamız acı reçeteleri öncelikle kendilerine yazmalarıdır. Aziz milletimiz acı reçetelere muhatap olmak için kendilerine yetki vermemiştir. “ Ekonomi, hukuk ,demokrasi alanında yeni bir seferberlik” ilanı taahhütleri inandırıcı olmaktan uzak bir anlayışın ifadesi olup “ ekonomi,hukuk ,demokrasi alanında yeni bir seferberliği” ihtiyaç duyulmasının tek sebebi bu gün bu düşünceyi dillendiren iktidar ve ortağına aittir."

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler