BÜ Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi sertifikası aldı

Batman Üniversitesi, ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikası aldı.

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş’a yetkili kuruluş tarafından ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikası takdim edildi.

ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi’ni alan ilk üniversitelerden olan Batman Üniversitesi’nin kurumsallaşma yolunda önemli adımlar atmaya devam ettiği belirtildi.

Batman Üniversitesi’nden yapılan açıklamada, Batman Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, Ulusal Siber Güvenlik Eylem Planı kapsamında uluslararası standartlardaki eğitim, tarama ve test süreçlerini başarı ile tamamlayarak ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi sertifikasını almaya hak kazandığı belirtildi.

Açıklamada, ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi, bilgi varlıklarını korumak ve ilgili taraflara güven verecek şekilde yeterli güvenlik kontrollerini sağlamak için tasarlanmış uluslararası bir standart olduğu ifade edildi. Açıklamada, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’nın, uluslararası bir standart olan ISO/IEC 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi sertifikası almak amacıyla 2017 yılı sonu itibarıyla bir çalışma başlattığı, 8 ay süren çalışmaların sonucunda gerekli hazırlık sürecini tamamlayarak denetimden geçtiği kaydedildi.

Açıklamanın devamında, Batman Üniversitesi’nin ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi kapsamında sistem ve ağ alt yapısını güçlendirme ve siber güvenlik tedbirlerini artırma konusunda önemli yatırımlar yaptığı, teknolojik alt yapısı, yetişmiş personeli ve yenilikçi vizyonu ile bilişim teknolojileri alanında en değerli yetkinlik belgesi olan ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikasını almaya hak kazanan ilk üniversitelerden biri olduğu aktarıldı.

Rektör Durmuş’un, 8 aylık sertifikalandırma sürecinde emeği geçen Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı personellerinden Mehmet Suat Alp, Hafzullah İş, Hanifi Toprak, Mehmet Dursun’u teşekkür belgesi ile taltif ettiği ifade edildi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler