Camide açılan kütüphane kitap yardımı bekliyor

Batman'da bir camide açılan kütüphane, yayınevlerinden yapılacak kitap yardımlarını bekliyor.

Batman merkez Bağlar Mahallesinde bulunan Selimiye Camiinde açtıkları kütüphanede kitap olmadığını söyleyen Selimiye Camii Dernek Başkanlığı, yayınevlerinden kitap talebinde bulundu.

Batman Selimiye Camii Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Resul Güngör, uzun uğraşlar sonucu hazırladıkları kütüphane için yaklaşık 10 bin kitaba ihtiyaçlarının olduğunu belirterek, yetkililerden, yayınevlerinden ve hayırseverlerden destek talebinde bulundu.

Güngör, "Kütüphanemiz var, ancak kütüphaneye koyacak kitaplarımız yok. Yaklaşık 10 bine yakın kitaba ihtiyacımız vardır. Yaptığımız kütüphaneden mahallemizde bulunan cami cemaati, okul ve medrese öğrencilerine faydalanacaktır. Bu konuda yetkililerden, yayınevlerinden ve hayırseverlerden destek bekliyoruz. Cami Derneği olarak maddi sıkıntılardan dolayı kitap alamıyoruz. Yapacakları destekten dolayı şimdiden kendilerinden Allah razı olsun diyoruz." dedi.

Açılan kütüphane için kitap isteyen cami müdavimlerinden Cemil Tunç ise şunları söyledi:

"Selimiye Camisinde bir kütüphane açtık. Kitaplarımız yok. Bu konuda Türkçe, Kürtçe, Arapça kitaplara ihtiyacımız var. Hadis, tefsir ve fenni ilimlerden ihtiyacımız olan tüm kitapların yayınevlerinden tarafından bizlere hediye edilmesini istiyoruz. Kütüphanemiz camide ve herkese açık olacağından çok faydalı olacağını düşünüyoruz." 

Mahallede bulunan öğrencilerden İsmail Güngör, istediklerin kütüphanenin açıldığını ancak kütüphanede kitap olmadığını hatırlatarak, okumaları için bütün hayırseverlerden kitap talebinde bulunduklarını ifade etti.

Camilerinde çok güzel bir kütüphane açıldığını vurgulayan mahalle sakinlerinden Reşat Tunç, cami cemaatinin faydalanacağı kitaplarla dolması için kitaplara ihtiyaç olduğunu söyledi. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler