Cezayı Batmanlılar çekti

Cezayı Batmanlılar çekti

Batman Belediyesi ile DEDAŞ arasındaki elektrik borcu krizi, 450 Bin nüfuslu koca bir kenti susuz bıraktı.
 
DEDAŞ yetkilileri, önceki gün sabah saatlerinde tebligat yaparak biriken elektrik borçları yüzünden, Batman kent merkezine su sağlayan kuyuların elektriğini kesti, binlerce vatandaş susuz kaldı. Batman Belediyesi’nin elektrik borcunu gerekçe gösteren DEDAŞ, skandal bir uygulamaya imza attı. Yaz aylarının sonlarına doğru suyun hayati önem taşıdığı bu günlerde 450 bin nüfuslu kenti susuz bırakan DEDDAŞ ve Batman Belediyesi’nin işgüzarlığı vatandaşları mağdur etti.
Gece geç saatlerde Milletvekili Ziver Özdemir’in girişimleriyle kente yeniden su verildi. Ancak dün sabah saatlerinde DEDAŞ tarafından bir kez daha elektrikler kesildi. Susuz kalan vatandaşlar, marketlere hücum etti. Kısa sürede marketlerdeki su stokları tükenirken, bazı evlerde bulunan su kuyuları önünde uzun kuyruklar oluştu.
 
BELEDİYE TOPU KAYYUMA ATTI
 
Öte yandan Belediye Eşbaşkanı Dr. Mehmet Demir, borcun kayyum döneminden kalma olduğunu ileri sürdü. Başkan Demir, şu ana kadar 8,5 Milyon TL elektrik borcu ödediklerini, 10 Milyon TL’si kayyum dönemine ait olmak üzere yaklaşık 15 Milyon TL borçlarının olduğunu iddia etti. Ancak yapılandırılmayan su borcunu bahane eden DEDAŞ’ın elektrikleri kesmesiyle 450 bin nüfuslu kent cezalandırıldı. Olayın duyulmasının ardından özellikle sosyal medyadan tepki gösteren vatandaşlar, bu yöntemin halkı cezalandırmak anlamına geldiğini, borcun tahsil edilmesi için başka yolların izlenmesini ve belediyenin ise sorumluluklarını yerine getirerek borcun yapılandırılması gerektiğini belirttiler.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler