"Çocuklarımın rahat uyuyabileceği bir evim olsun istiyorum"

​Batman'da çökme tehlikesi bulunan akrep ve farelerle dolu tek katlı kerpiç evde yaşayan 7 nüfuslu Bulundu ailesi, kendilerine uzanacak bir yardım elini bekliyor.

Batman’ın İluh Mahallesi Yaşam Caddesi No 53’de bulunan tek katlı derme çatma iki göz odalı kerpiç yapılı akrep ve farelerle dolu evde oturan Bulundu ailesi, her yanı çatlaklarla dolu olan evlerinin her an çökme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirtti.

5 çocuğu ve eşi ile birlikte kaldıkları evin bazı bölümlerinde çatlak ve tavanında da çökmelerin oluştuğunu söyleyen anne Kader Bulundu, maddi imkânsızlık sebebiyle evlerinin onarımını yapamadıklarını belirtti.

Kerpiçli olması nedeniyle yağışlı günlerde evlerine su girdiğini ve evin her an çökecek korkusuyla yaşadıklarını ifade eden anne Bulundu, kendilerine uzanacak bir yardım elini bekliyor.

Banyo ve tuvaleti dışarda iç içe olan evlerinin fare ve akreplerle dolu olduğunu dile getiren Bulundu, evlerinin onarımı için yetkililerin ve hayırseverlerin desteğini beklediğini aktardı.

“Evde akrepler, fareler var”

Evlerinin Batman’ın en eski evlerinden olduğunu vurgulayan Bulundu, “Evim eskidir, 80-90 senelik evdir. Evin bölümlerinde çöküntüler var. Banyo ve tuvaleti iç içe ve dışardadır. O da çöküktür. Evin tavanı kırılmış. Çocuklarımın üstüne düşecek diye her gün korkuyla yaşıyoruz. Her tarafı kırık, döküktür, yardım bekliyorum. Evde akrepler, fareler var. Kışın kar, yağmur yağdığı zaman içeriye giriyor. Ev rutubetlidir. Bir çocuğum epilepsi hastasıdır. Yardım bekliyorum, inşallah bir çözüm olur.” dedi.

“Çocuklar korkudan tuvalete gidemiyor”

Evlerinde korkuyla yaşadıklarını belirten Bulundu, “İsterlerse para versinler, isterlerse yıkıp kendileri yapsınlar. Eşim çalışıyor ama 5 çocuğum olduğu için geçinemiyoruz. Onunda borçları var. Aldığı maaşla bize dahi bakamıyor, ay geliyor yine borçlu çıkıyoruz. Tek isteğim yetkililerin ve hayırseverlerin bize destek çıkmaları, yardım etmeleridir. Çocuklarımın rahat bir şekilde uyuyabileceği, tuvaleti ve banyosu içerde olan bir ev istiyorum. Çocuklar akşam korkudan tuvalete gidemiyor. Bazen evde yemek yapmaya dahi korkuyorum. Evin tavanında çatlak sesleri geliyor. Bir gün ev çocuklarımın başına yıkılırsa ne yapacağım bilemiyorum. Yetkililerden Allah rızası için yardım etmelerini istiyorum.” diye konuştu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler