"Çocuklarımızın ellerinden tutup Kur'an kurslarına götürelim"

Anne ve babaların çocuklarının manevi ihtiyaçlarını karşılamak için çaba sarf etmesi gerektiğini belirten Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, bu ihtiyacı karşılamak için yaz Kur'an kurslarının büyük bir fırsat olduğunu söyledi

Batman'da, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl "Camilerimiz Çocuk Dolsun, Ahlakı Kur'an Olsun" sloganı ile düzenlenecek olan Yaz Kur'an Kursları, 17 Haziran Pazartesi günü başlıyor.

Yaz Kur'an Kurslarına ilişkin açıklama yapan Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, anne ve babalara maneviyatlarının gelişebilmesi için çocuklarını camilere göndermeleri çağrısında bulundu.

Ebeveynlerin, maddi ihtiyacı gibi çocuklarının manevi ihtiyacını da karşılaması gerektiğini belirten Erhan, bunun için tüm anne ve babaların çocuklarının ellerinden tutup onları camilerle buluşturması gerektiğini kaydetti.

Erhan, "17 Haziran Pazartesi günü Yaz Kur'an Kurslarımız başlayacak. Her yıl olduğu gibi bu yıl da bütün çocuklarımızı ilimizdeki camilerimize, Kur'an kurslarımıza bekliyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığımız bu yıl 'Camilerimiz Çocuk Dolsun, Ahlakı Kur'an Olsun' adıyla bir tema belirlemiş durumda. Çocuklarımızın dini, milli, ahlaki yönden gelişmeleri bizim için çok önemlidir." dedi.

"Çocuklarımızın manevi doygunluğu için çaba sarf etmeliyiz"

Kur'an'dan alınan örneklik çerçevesinde, çocukların yetiştirilmesine yönelik bir çaba içerisine girilmesi gerektiğini vurgulayan Erhan, "Özellikle yaz tatili içerisinde çocuklarımızı camilerimizle buluşturmak, onları dinimizin güzellikleriyle tanıştırmak oldukça önemli bir husustur. Anne ve babaların evlatları hakkında verebilecekleri en güzel hususlardan bir tanesi de, çocuklarımızın manevi doygunluğa erişmesi için çaba sarf etmesi olacaktır." diye konuştu.

"Yaz kurslarımız büyük bir fırsat"

Batman'da binin üzerinde Kur'an kursu açacaklarını aktaran Erhan, "Çocuklarımızın ne kadar maddi ihtiyaçlarını karşılıyorsak o derecede de manevi ihtiyaçlarını karşılamak için yaz kurslarımızı bir fırsat olarak değerlendirmemiz gerekiyor. Peygamberimizin çocuk eğitimindeki yegâne kıstasını biz de kurslarımızda evlatlarımıza uygulayacağız. Bu kıstaslar; merhamettir, güvendir, yumuşak huyluluk ve sevgidir. Öncelikle kendisini ve etrafını sevgi çerçevesi içerisinde ve merhamet duygularıyla değerlendirebilecek bir nesli yetiştirmenin gayreti içerisinde olacağız." ifadelerini kullandı.

"Çocuklarımız 'Niçin manevi alanımızı boş bıraktınız?' dememeli"

Konuşmasının devamında Erhan, şunları söyledi: "Camilerimizi çocuklarla beraber güzelleştireceğiz. Evlatlarımızın ilerde anne ve babalarına dönük olarak farklı söylemlerde bulunmamaları, 'Niçin manevi alanımızı boş bıraktınız?' dememeleri için bütün anne ve babaların, çocuklarının ellerinden tutarak pazartesi başlayacak ve 8 hafta sürecek Yaz Kur'an Kurslarına gelmelerini istiyoruz."

"Dışarda hiçbir öğrencimiz kalmasın"

Geçen yıl Kur'an kurslarına gelen öğrenci sayısının 25 bin civarında olduğunu anımsatan Erhan, "Biz bu sayının en az 30 bin olmasını istiyoruz. Dışarda hiçbir öğrencimiz kalmasın. Tamamını Kur'an ile Peygamberimizin sünneti ve güzellikleriyle birleştirelim. Bunun için de çocuklarımızın camilerle buluşması önem kazanıyor. Camilerimizi, İslam'ın güzelliklerini tanıma ve yaşama noktasında çocuklarımızı en yakın kurslarımıza bekliyoruz." şeklinde konuştu.

"Çocuklarımız için camilerimiz, kurslarımız hep açıktır"

Cami ve Kur'an kurslarının sadece yaz kursuyla sınırlı olmadığına dikkat çeken Erhan, "Yaz kurslarımızda günde 3 saatlik bir eğitim veriyoruz; hem eğlendiriyoruz hem de öğretiyoruz. Ama onun haricinde 365 gün çocuklarımıza camilerimiz, kurslarımız hep açıktır. Bunun çok güzel örnekleri var. Sabah okula giden çocuklarımızın öğleden sonra camiye geldiklerini, öğleden sonra okula giden çocuklarımızın sabah camiye geldiklerini, hatta akşam namazı ile yatsı namazı arasında camiye gelip görevlilerimizden ders gördüklerini görüyoruz. Bundan oldukça memnunuz." açıklamasında bulundu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler