CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BATMAN'DA HALKA HİTAP ETTİ

CUMHURBAŞKANI “21 YILDA 51 MİLYAR TL’Yİ AŞKIN YATIRIM YAPTIK”

“Batman’ın kadınları birilerini sandığa gömer”
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batman’da binlerce kişiye hitap etti. Batmanlılara hitap eden Erdoğan, “Batman ömrü 3-5 ay süren koalisyonların bu ülkeye neler kaybettirdiğini çok iyi bilir. Bunu bildiği içinde CHP ve onun ruh ikizi HDP’nin yanında değil bizim yanımızda yer alır. Batman’ın kadınları evelallah birilerini sandığa gömer” dedi.
 
 
“BATMAN’I ALLAH İÇİN SEVİYORUZ”
 
Batman’ı birileri gibi menfaat için, istismar için değil, Allah için sevdiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başkalarının Batman’ın yollarını seçimden seçime hatırladığını ama kendilerinin her fırsatta Batman’a misafir olduklarını söyledi. Erdoğan, “Batman’a olan bu sevdamızı ülkenin gündemi ne olursa olsun hep Batman’ın meselelerini takip ettik çözüm yollarını aradık. Bugün de Batman’a sadece seçim mitingi yapmaya gelmedik, aynı zamanda sizlerle bir vicdan meselesini konuşmaya geldik. Dertleşmeye geldik, ahdimizi yenilemeye geldik. Batman’ın kadınları evelallah birilerini sandığa gömer” diye konuştu.
 
 
“51 KÜRT KARDEŞİMİZİ ÖLDÜREN KİM?”
 
Konuşmasında CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun terör örgütleriyle iş birliği yaptığına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Seçimde tercihimizi ya Kürt kardeşlerimizden yana olanlardan yapacağız, ya eli Kürt kardeşlerimizin kanında olan CHP’den yana kullanacağız. Bay Bay Kemal diyor ‘Selo’yu cezaevinden çıkartacağım.’ Bu Selo Diyarbakır’da 51 Kürt kardeşimizi öldüren değil mi? Benim milletim bize ‘yürü kardeşim’ dediği sürece bunu yapamazlar. 14 Mayıs’ta ya kardeşlik siyaseti ya da 7’li masanın kendi aralarında bile anlaşamadığı kaos ortamını tercih edeceksiniz” dedi.
 
 
 
“GÜVENLİĞİ VE REFAHI TESİS ETTİK”
 
Eski Türkiye’nin dışlayıcı dili yerine daha kapsayıcı dili kendileri inşa söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “TRT Kürdi’de Kürtçe yayının serbest edilmesi gibi nice adımı cesaretle biz attık. Ticarette, yatırımda, eğitimde, sağlıkta her anlamda şehirlerimizi 21 yıl öncesine göre bugünkü yerlere biz getirdik. Bizi engellemek için her türlü yolu denediler ama biz Bay Bay Kemal’e CHP’ye rağmen adaleti, güvenliği ve refahı tesis ettik. Artık her yaştan çocuklarımız Batman’ın sokaklarında neşe ile oynuyor. Batmanlı sanayiciler terör tehdidi olmadan kendi memleketlerine yatırım yapıyor, çiftçiler toprağı ekiyor mahsulü topluyor, dağlar, ovalar, yaylalarında gönül rahatlığıyla geziyorlar” diye konuştu.
 
“BÖLGEYE HAKİKİ BAHARI BİZ GETİRDİK”
 
Terörün kökünü kazıdıklarını dile getiren Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yıllarca terörle anılan bölgemize hakiki baharı biz getirdik. Bu kazanımlardan artık geriye dönüş olmayacaktır. Her kim terör örgütlerinin korkusu altında bir oluşuma girişirse karşısında bizi bulacaktır. Her kim ki çocuklarımızın eline silah verip asker ve polisimize kurşun attıracaksa karşısında bizi bulacaktır. Terörün gölgesi üzerimizden kalktıkça bu iklim daha da güzelleşecektir. Rabbim ömür milletimiz de yetki verdikçe bu ülkede analar bir daha ağlamayacak. Diyarbakır anaları artık ağlamayacak. Ama bunu beraber yapacağız. Şu Bay Bay Kemal Diyarbakır annelerini bir kere olsun ziyaret etmedi. Evlerden bir daha ağıtlar yükselmeyecek, çocuklarımızı kimse evlerinden kaçıramayacak, benim Kürt kardeşimi kimse tehdit edemeyecek.”
 
 
 
“GABAR PETROLÜ EKONOMİYE KAZANDIRILACAK”
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karadeniz gazı gibi Gabar’da çıkarılan petrolün de ülke ekonomisine kazandırılacağını aktardı. Erdoğan, “Gabar’da günlük 100 bin varil kapasiteli petrol çıkardık. Karadeniz gazını milletimizin evine verdiğimiz gibi Gabar petrolünü de ülkemiz ekonomisine kazandıracağız. Batman’a 21 yılda 51 milyar lira yatırım yaptık. Peki HDP, CHP ne yaptı, onlarda bol bol yalan var, eser yok” diye konuştu.
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler