Darbe gerçekleşseydi Türkiye sömürü ve yağma ülkesine dönüşecekti

Memur-Sen Batman İl Başkanlığı, 251 kişinin şehid, 2 binden fazla gazinin olduğu ABD destekli 15 Temmuz darbe girişiminin 5’inci yıldönümü münasebetiyle yazılı bir açıklama yaptı.

15 Temmuz direniş ruhunun diri tutulması gerektiğine vurgu yapılan açıklamada, 15 Temmuz hain darbe ve işgal girişiminde 8 binden fazla askeri personel, 35 uçak, 37 helikopter, 74 tank, 246 zırhlı araç, 3 askeri gemi ve 4 bine yakın silahın millete karşı kullanıldı anımsatıldı.

Açıklamada, “Meclis, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Özel Harekât Daire Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü, MİT saldırıya uğradı. Genelkurmay, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, TRT ve onlarca kurum işgal edildi. Onlarca kurumun işgalini ise millet engelledi. Darbe girişimi sonucu 250 kahraman kardeşimiz şehid, 2 bin 193 kardeşimiz de gazi oldu.” denildi.

15 Temmuz’u unutmayacak ve unutturmayacaklarını belirten İl Başkanlığının açıklamasında şunlar kaydedildi:

“Maalesef üzerinden yıllar geçmesine rağmen belli kesimlerin hala 15 Temmuz ihanetinin boyutunun idrakinde olmadığını görüyoruz. Darbe başarılı olsaydı 16 Temmuz sabahı nasıl bir felakete uyanacaklarının farkında değiller. Hiçbir insani, İslami, ahlaki değer taşımayan bu Bâtınî sapkın örgütlenmenin yapabileceği kötülükler tasavvur ve muhayyilemizi aşar. Darbe başarılı olsaydı Eski Türkiye’nin FETÖ'cü modifikasyonuna uyanacaktık. Darbe gerçekleşseydi Türkiye bu darbenin arkasındaki üst aklın oyuncağı haline gelecek, ekonomik olarak da bir sömürü ve yağma ülkesine dönüşecekti.”

Açıklamanın devamında, “Darbe gerçekleşseydi yıllardır elde edilen haklara el konulacak, muhacirler sığınacak bir yurt bulamayacak, mazlumlar kendilerine uzanan yardım elini kaybedecekti. İşte bu gerçeklerin farkında olan milletin sadık evlatları o gece ‘Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım’ diyerek bir insan seline dönüştüler ve zulmün tankını topunu uçağını bombasını ezip geçtiler. Bu nedenle darbe ve işgal girişiminin başarılı olmasını canları pahasına önleyen şehitlerimize ve gazilerimize bir vatan borçlu olduğumuzu unutmayalım.” ifadelerine yer verildi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler