"DEDAŞ ramazanda köylüyü susuz bıraktı"

"DEDAŞ ramazanda köylüyü susuz bıraktı"

Batman’da, DEDAŞ’ın elektriğini kestiği köy sakinleri, mağdur olduklarını belirterek yetkililere seslendi.

 

Batman’ın Beşiri ilçesine bağlı Doğankavak (Hathatke) köyü sakinleri, haksız kaçak cezası yazıldığı gerekçesiyle DEDAŞ’ın kaçak ekibini köye almadıklarını ve bu nedenle elektriklerinin kesildiğini belirtti. Elektrikleri kesilen köy sakinleri mağduriyetlerini dile getirerek, yetkililere seslendiler. Konuyla ilgili açıklama yapan DEDAŞ ise ekiplerin köye alınmadığı için elektriği kestiklerini belirtti.   

Köy sakinleri, kendilerine haksız kaçak elektrik cezası yazdığı iddiasıyla DEDAŞ ekibinin köye girmesine izin vermedi. Jandarma eşliğinde köye giden DEDAŞ ekibi ile köy sakinleri arasında ‘haksız kaçak cezası’ tartışması yaşandı.

Köy halkının köye girmelerine müsaade etmediği DEDAŞ ekibi tarafından köyün elektrikleri kesildi.

Köyde kaçak kullanmayan insanların da cezalandırıldığını belirten köy sakinleri, DEDAŞ’a tepki gösterdiler. Yaşadıkları mağduriyeti İLKHA’ya anlatan köylüler, sorunun bir an önce giderilmesi gerektiğini kaydettiler.

DEDAŞ ekibinin köyde kaçak kullanan ve kullanmayan herkese sayaçlarına bile bakmadan kaçak cezası yazdığını ileri süren köy muhtarı Mehmet Şirin Özcan, DEDAŞ’ın kaçak ekibine güvenmediklerini söyledi.

Elektriklerinin kesilmesi nedeniyle yüzlerce öğrencinin eğitimlerinin yarım kalacağını, köylülerin ramazan ayında büyük bir mağduriyet yaşayacağını vurgulayan Özcan, bunun büyük bir haksızlık olduğunu ifade etti.

“DEDAŞ ekiplerine güvenmiyoruz”

Özcan, “Geçen hafta asker ile beraber DEDAŞ’tan ekipler gelmişti. Köyümüzde 50-60 hanenin sayacına bakmışlar, 30-40 kişiye ceza yazmışlar. Miktarını tam bilmiyoruz ama 2-3 binden aşağı değildir. Bakıp bakmadıkları tüm sayaçlara ceza yazıyorlar. DEDAŞ ekiplerine güvenmiyoruz. Ekipler bugünde geldiler köye girmelerini engelledik. Elektriğimizi kestiler. Kablolar hepsi yerdedir. Okulumuzda 450-500 öğrenci var. Öğrencilerimiz de mağdur, yarın onları da okula göndermeyeceğiz. Köyde iki tane camimiz var. Cami cemaati de artık camiye gidemeyecekler. Bunun vebali DEDAŞ’tadır. DEDAŞ ekipleri bize haksız yere ceza yazdıkları için onlara kapılarımızı açmadık.” dedi.

“Sayaçlara bakmadan ceza kesiyorlar”

Geçen yıl DEDAŞ ekibinin köyde rastgele ceza yazdığını öne süren Özcan, “2 binden 5-6 bine kadar bize ceza kestiler. O yüzden onlara güvenimiz kalmadı. DEDAŞ kaçak olsa olmazsa herkese ceza kesiyor, bazı sayaçlara bakmadan ceza kesiyorlar. Yetkililer mağduriyetimizi görsün istiyoruz. Millet mağdurdur. Ramazanda mağduriyetimiz artmasın. Düzenli olarak herkes ayda 100 lira veriyor. Kaç seneden beri böyle para veriliyor. Elektriğimizi bağlasınlar istiyoruz. Elektrik olmayınca su ve hayat yok.” diye konuştu.

“Kaçağı olan olmayan herkese ceza kesmişler”

DEDAŞ ekibinin kendilerine haksız yere ceza yazdığını vurgulayan köy sakinlerinden İsmet Büyüktop, “DEDAŞ ekipleri kaçağı olan olmayan herkese ceza kesti. Köylüler olarak yetkililere ricada bulunduk ama bir çözüm bulamadık. Kaçağı olan olmayan herkese ceza kesmişler. Sayacı çalışana da çalışmayana da ceza kesmişler.” ifadelerini kullandı.

“Köylü ramazanda susuz bırakıldı”

Yaşanan duruma tepki gösteren köy sakinlerinden Alaattin Karabulut ise şunları söyledi:

“İki de bir köyümüze baskın yapılıyor. Sayaçları çalışan çalışmayan herkese ceza yazıyorlar. Köylü olarak fakir ve mağduruz. Elektrik tellerimizi koparmışlar. Köyümüzün nüfusu kalabalık, iki cami ve okulumuz var. Suyumuz kuyulardan elektrik vasıtasıyla çıkarılıyor. Köylü bu ramazanda susuz bırakıldı. Devletin bir an önce bu işe bir çözüm getirmesini talep ediyoruz. Menfaatleri için millete ceza kesiyorlar. Devletin bize sahip çıkması gerekir.”

DEDAŞ'tan açıklama

Konuyla ilgili görüştüğümüz DEDAŞ yetkilileri, kayıt dışı elektrik taraması yapan görevlilerinin köye alınmaması nedeniyle köyün elektriğinin kesildiğini belirttiler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler