DEVA’ DAN HAFIZA ODASI’NA ZİYARET

DEVA’ DAN HAFIZA ODASI’NA DESTEK

DEVA Partisi Batman İl Başkanlığı, Batman’ın dünyaca ünlü sanatçılarından Ahmet Güneştekin’in Diyarbakır’da açtığı “Hafıza Odası” sergisine yapılan saldırı sonrasında bir destek ziyareti gerçekleştirdi.

Diyarbakır’ın tarihi Keçi Burcu’nda açılan sergiyi ziyaret eden DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, burada yaptığı açıklamada, “Yakın tarihimize yönelik çarpıcı bir eleştiri getiren bu sergi özellikle bölgemizdeki insanların sessiz çığlıklarını gün yüzüne çıkartıyor. Geçmişin karanlık yüzü ile yüzleşmeyenler, aydınlık yarınları inşa edemezler. Trajediler, katliamlar ve faili meçhul cinayetlerin öznesi haline gelen halkımızın yaşadıklarını ortaya koyuyor.

Ancak maalesef önceki gün sanattan, içerdiği metinden, vermek istediği mesajdan bir haber olan bir grup genç tarafından buraya bir saldırı gerçekleştirildi. Herkesin aynı duygu ve düşünceye sahip olmasını, bir eseri beğenip takdir etmesini elbette beklemiyoruz ancak bu durum, sergi alanına girerek eserlere zarar vermeyi hiçbir suretle haklı kılmıyor. Demokrasiden, insan haklarından dem vuran bu insanların şiddetten besleniyor olması; bu serginin verdiği mesajı derinleştiriyor. Yüz yıllardır bu topraklara gelirken başka, batıya giderken başka konuşan; bölge gerçeklerinden uzak ve ne yaşadıkları hakkında hiçbir bilgisi olmayanların aldığı kararlar ile insanlarımız büyük bir zulüm gördü.

Dün burada gerçekleşen saldırı da bu zulmün belirli gruplar üzerinden devam ettirilmeye çalışıldığının göstergesidir. Zulme, zorbalığa ve bu halkı sindirmeye çalışanlara müsaade etmeyeceğiz. Sanata ve sanatçıya desteğimiz her platformda sürecek. Kürdün sesine, müziğine, sanatına ve kültürüne tahammül edemeyenler, er geç bu halkın feraseti karşısında ezilecektir” İfadelerini kullandı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler