DEVA’ HAL ESNAFINI ZİYARET ETTİ

DEVA’DAN HAL HATIR ZİYARETİ

DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, İlçe Başkanı Şehmus Yılmaz ve çok sayıda partili ile Batman Sebze ve Meyve Halini ziyaret ederek, hal esnafı ve vatandaşlarla bir araya geldi.
 
 
Halde bulunan 75 dükkanı ve Komisyoncular Derneği Başkanı Abit Taymur'u ziyaret eden İl Başkanı Melik Müjdeci, "Şehrimizin en önemli iş noktalarından bir tanesi olan sebze ve meyve haline gelerek, esnafımızın ve vatandaşlarımızın nabzını yerinde tutmak istedik. Maalesef hem esnafımız hem de manavlara, pazarlara ve evlerine sebze, meyve almak isteyen vatandaşlarımız fiyatlardan, Türk Lirası'nın hızla ermesinden ve giderlerin artık yorgana sığmamasından şikayetçi. TÜİK'in yüzde 14 olarak açıkladığı enflasyon oranının hiçbir gerçekçiliğinin olmadığını bizzat yerinde görmüş olduk. Pandemi şartlarında binbir güçlükle üretim yapan çiftçilerimiz ise mazot, gübre ve hızla artan ilaç fiyatlarından dert yakınıyor. Halde yoğun bir emek harcayarak çalışan işçilerimiz de aldıkları asgari ücretin hiçbir zaruri ihtiyaçlarını karşılamadığını ve büyük bir geçim sıkıntısı yaşadıklarını belirtiyor."dedi.
 
 
 
"SORUNUN KAYNAĞI KÖTÜ YÖNETİM"
 
Esnafın davetini ve ikramlarını geri çevirmeyerek odun sobası önünde sohbet eden, sıkıntılarını dinleyen DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, "Batman halinde işlerin iyi gittiğini söylemek çok zor. Artan fiyatlar büyük ölçüde satışı da azaltıyor. Ancak üreticiye verilen yetersiz destekler ve giderlerdeki büyük artış nedeniyle fiyatlar artmaya devam edecek. Bu noktada bir tarım politikasının varlığından söz etmek mümkün değil. Üstelik dışarıdan mal ithal edilerek üretici tamamen iflasa sürükleniyor. Bu işin bir sürekliliği yok. Halktan, üreticiden, satıcıdan, esnaftan kopmuş, sorun ve sıkıntılarından bihaber olan bir yönetimden başarı gelir mi? Dün gelmedi, bugün de gelmeyecek. Vatandaşlarımız artık sorunun asıl kaynağının kötü yönetim olduğunun farkında. DEVA Partisi olarak, bu ülkenin kurtuluş reçetelerinden birinin tarımsal kalkınmada olduğunun farkındayız. Güçlü tarımsal işletmelere sahip olmadan, bu ülkenin geniş tarımsal potansiyelini kullanmadan başarıya ulaşamayacağız." ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler