"Devlet esnafı desteklemelidir"

​HÜDA PAR'ın desteklediği Batman Bağımsız Milletvekili Adayı Aydın Gök, esnafın yaşadığı sıkıntılara işaret ederek, devletin esnası desteklemesi gerektiğini belirtti.

24 Haziran’daki seçim çalışmaları kapsamında esnafı ziyaret edip sorunlarını ve taleplerini dinleyen HÜDA PAR'ın desteklediği Batman Bağımsız Milletvekili Adayı Aydın Gök, beraberindeki heyetle Çarşı Mahallesi üzerinde bulunan esnafı ziyaret etti.

Çarşıda tek tek gezdiği esnafın sorun ve sıkıntılarını dinleyen Gök’ün, esnaf ve halk tarafından sıcak ilgiyle karşılanması ise dikkatlerden kaçmadı.

Gök’e yaşadıkları sıkıntıları anlatan esnaf, ekonomideki dalgalanmalardan ötürü işlerinde durgunluğun olduğunu belirtti. Şu ana kadar seçilen hiçbir milletvekilinin kendilerini sormadığını ve sorunlarıyla ilgilenmediğini vurgulayan esnaf, Gök’ten büyük bir beklentilerinin olduğunu dile getirdi.

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Gök, her fırsatta ziyaret ettikleri esnafın sorunlarını, sıkıntılarını ve taleplerini dinlemeye devam ettiklerini söyledi.

Gök, “Milletvekili aday başvurumdan bu yana ziyaretlerimizi sürdürüyoruz. Bugün de yine bir kısım esnafımızı ziyaret ettik. Allah’a hamdolsun çok güzel bir teveccüh var. İnsanlar baraj problemimiz olmadığı için bağımsız aday olarak seçime girmemizin isabetli bir karar olduğunu dile getiriyorlar.” dedi.

“Devlet esnafı desteklemelidir”

Ziyaret ettiği esnafın sıkıntılarının hat safhada olduğunu aktaran Gök, “Esnaf Ramazan’ı yarıladıklarını fakat ona rağmen henüz bayram hareketliliğinin başlamadığını söyledi. Devlet vergi topladığı gibi aynı zamanda esnafa destek vermesin. Dönem dönem krizler oluyor. Şu anda döviz beklenenin çok üstünde yükselmiş durumda. Dolayısıyla bizim de neredeyse her şeyimiz dolara endekslenmiş durumda. Bu da ekonomimiz için bir dezavantajdır. Bununla birlikte esnafımız daha fazla sıkıntı görüyor. Dolayısıyla devlet bu konuda esnafı desteklemelidir.” diye konuştu.

“Halk verilen sözlerin yerine getirilmediğinden şikâyetçi”

Konuşmasının sonunda Gök, şunları söyledi: “Esnaf ve halkımız hem yerel yönetim hem de bölge milletvekillerinden mustarip. Verilen sözün, vaadin hiçbirinin yerine getirilmediğinden şikâyetçidirler. Bizde bu konuda henüz denenmediğimizi ve elimize imkân geçerse inşallah o imkânları halkımızın hizmeti için seferber edeceğimizi kendileriyle paylaşıyoruz. Halkımız en azından bir kez bizi de tecrübe etsinler, denesinler. Bu konuda kendilerinden destek talep ediyoruz.”

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler