Dicle Elektrik Eski Hasankeyf’te hatları topluyor

Ilısu Barajı’nın gölsuları altında kalacak olan Batman’ın tarihi ilçesi Hasankeyf’in yeni yerleşim alanına taşınmasıyla ilgili çalışmalar sürerken, Dicle Elektrik ekipleri boşalan bölgelerdeki iletim hatlarını toplamaya başladı.

Eski Hasankeyf olarak isimlendirilen yerleşim alanındaki resmi kurumların ardından esnaflar da yeni yerleşim bölgesine taşınıyorlar. Böyle olunca bir süre öncesine kadar turistlerin alışveriş yaptığı çarşı tamamen boşaldı ve ardından yıkım çalışmaları başladı. Dicle Elektrik Dağıtım ekipleri, terk edilen bölgelerdeki enerji iletim hatlarını toplamaya başladı.

Dicle Elektrik Dağıtım İlçe şefi Kemal Ergin, daha önce Ilısu Baraj gölünün altında kalacak köy ve mezralarda gerekli çalışmaların yapıldığını belirtti ve ‘’ Şimdi de Hasankeyf ilçe merkezinde boşalan bölgelerdeki eski hatları topluyoruz. Vatandaşların yeni yerleşim bölgesine taşınma işleminin tamamlanmasının ardından da mevcut trafoları da toplayacağız’’ dedi. Ergin, yeni Hasankeyf yerleşim bölgesinde ise herhangi bir elektrik sorunu bulunmadığına dikkat çekti.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler