Dicle Elektrik’ten dezenformasyon açıklaması

Dicle Elektrik’ten dezenformasyon açıklaması

Havaların soğumaya başlaması ile birlikte artan kaçak elektrik kullanımını önlemeye dönük çalışmalarını yoğunlaştıran Dicle Elektrik, buna paralel hakkında çıkarılan asılsız haberlerdeki artış nedeniyle bir açıklama yaptı. Dicle Elektrik; düzenli fatura ödeyenleri korumak adına sürdürülen kaçak elektrikle mücadeleyi itibarsızlaştırma çabalarının amacına ulaşamayacağını açıkladı.

Dicle Elektrik Dağıtım’dan yapılan yazılı açıklamada, özelleştirmenin gerçekleştirildiği 2013 yılından beri kaçak elektrikle çok yönlü bir mücadele sürdürüldüğünün altı çizildi. Bu mücadele sayesinde bölgedeki kaçak kullanım oranında hatırı sayılır bir düşüş yaşandığına da dikkat çekilen açıklamada, “Şirketimizin sahip olduğu yeni teknolojilerle, bakım-onarım gerektiren yerleri daha hızlı tespit ederek müdahale edebiliyoruz. Özel sektör olarak 1.2 milyar lira ile bölgenin en büyük yatırımını gerçekleştirdik. Bölgedeki enerji altyapısı eskisinden çok daha güçlü ve kaliteli hale geldi, devam eden yatırımlarla daha da güçlü hale gelecek. Dicle Elektrik işini yaptıkça, bölgedeki enerji kalitesi  dünya standartlarını yakalayacak. Tüm dağıtım bölgeleri arasında teknolojiye en fazla yatırım yapan şirketlerden biriyiz. Dicle yatırım yapmaya ve çalışmaya devam ettikçe bölge ekonomik açıdan da gelişme fırsatı bulacak, kazanan yine bu bölgedeki vatandaşlarımız olacaktır’’ ifadelerine yer verildi.

KAÇAK ELEKTRİK KULLANIMINDA DÜŞÜŞ

Açıklamanın devamında şöyle denildi: “Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak gibi belki de Türkiye’nin en zor bölgesinde elektrik dağıtım işini omuzlayan şirketimiz, işini Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Elektrik Piyasası Düzenleme Kurumu’nun mevzuat ve yönetmeliklerine uygun biçimde sürdürmektedir. Kaçak elektrik kullanımını önlemeye dönük mücadelemiz aralıksız sürüyor, sürmeye de devam edecek. Kişisel menfaatleri uğruna şirketimizi karalamaya çalışan, bu amaçla dezenformasyon yapan kişi, kurum veya kuruluşlara asla taviz vermeyeceğimizi, kaçak elektrik kullananlara karşı en etkili biçimde mücadeleye devam edeceğimizi bir kez daha duyurmak isteriz.” “Kaçak elektrik yerinde hassas aletlerle yapılan ölçümler sonunda tespit edilip belgelendikten sonra tutanak tutuluyor” ifadelerine de yer verilen açıklamada, “Tüm denetimler mevzuatlar çerçevesinde gerçekleşiyor. Şüpheli görülen sayaçlar ise iddiaların aksine sökülüp, incelenmek üzere Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın İl Müdürlükleri’ne teslim ediliyor.’’ denildi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler