Batman’da 14 milyon hibe desteği sağlandı

Batman Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi programı kapsamında kentte 14 milyon 241 bin TL hibe desteği sağlandığını belirtti.

Batman Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nurettin Kiyas tarafından yapılan açıklamada, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca uygulanan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı çerçevesinde Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Hibe projelerine başvuru süresinin 29 Aralık tarihine uzatıldığını bildirdi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca gerek millî gerekse mahallî ölçekte kırsal kalkınmaya yönelik yatırımlara büyük önem verildiğini belirten Kiyas, “Bölgemizin ve ilimizin tarımsal kapasitesi göz önüne alındığında yatırımlara verilen 2 milyon TL'ye kadar yüzde 50 hibe desteğinin önemi daha iyi anlaşılacaktır. İlimizde üretilen ve yetiştirilen ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine dönük yatırımlara şimdiye kadar 14 milyon 241 bin TL hibe desteği sağlanmış, bununla ilimize 53 yeni tesis kazandırılmış ve 688 insanımıza aş ve iş imkânı sağlanmıştır.” dedi.

Yatırım yapmak isteyen yatırımcılara ek süre verildiğini hatırlatan Kiyas, “Başvurular internet ortamında www.tarim.gov.tr adresinden yapılmaya 29 Aralık 2016 tarihine kadar devam edecektir. Yatırımcılarımızın konuyla ilgili ayrıntılı bilgi için Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğümüz ile temasa geçmeleri faydalı olacaktır. Böylelikle ilimize kazandırılacak yeni tesislerle gençlerimize de istihdam imkânı sağlanmış olacaktır." diye konuştu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler