DR. DEMİR "ÖDENEKTEN 53 MİLYON TL KESİNTİ YAPILDI

DR. DEMİR "ÖDENEKTEN 53 MİLYON TL KESİNTİ YAPILDI

Batman Belediyesi Eş Başkanı Dr. Mehmet Demir, 99.9 frekansıyla yayın yapan Batman Radyo Yüksel FM’de Yüksel Çiftçi’nin sunduğu "Gündem Özel" programına canlı yayın konuğu oldu.
 
Belediye Eş Başkanı Dr. Demir, telefonla radyo programına bağlanan, sosyal medya üzerinden gelen soruları cevaplayarak şeffaf bir canlı yayın programı gerçekleştirdi.
 
Göreve geldikleri ilk günden bu yana ekonomik sıkıntılara rağmen belediye hizmetleri açısından iyi bir performans sergilediklerini kaydeden Eş Başkan Dr. Demir, belediyenin 2019 yılında yaptığı altyapı, üst yapı, sportif, kültürel, park, temizlik çalışmaları hakkında genel bir değerlendirmede bulundu.
 
DR.DEMİR "İLLER BANKASI 53 MİLYON TL KESİNTİ YAPTI"
 
Eş Başkan Dr. Demir : “Bütün çabalarımız Batman halkına, layık oldukları hizmeti sunmaktır. Bunun çabası içerisindeyiz. Yapmayı düşündüğümüz, planladığımız çalışmaları geceli gündüzlü gerçekleştirmenin gayreti içerisindeyiz. Belediyemizin ekonomik sorunları var. Belediyeyi 307 milyon TL gibi bir borçla devraldık. 2019 Nisan ayından bu yana İller Bankasından belediyemize yapılan ödenekten 53 Milyon lira kesinti yapıldı. Buna rağmen Batman halkının desteğiyle biz de bütün kadrolarımızla inanarak gerçekten hiçbir dönemde olmadığı kadar yüksek bir performansla ve kıt imkânlarla çalışmalarımızı kesintisiz sürdürüyoruz."
 
HAYATA  GEÇEN PROJELER
 
Başan Demir " 2019 yılında aldığımız kararla 2020 yılını yeşil Batman yılı ilan etmiştik. Bunun için yaptığımız çalışmalarda yeşilliğe azami derecede önem gösteriyoruz. 2020 yılında 38 yeni parkın yapımını tamamlayarak halkımızın hizmetine sunmayı hedefliyoruz. Bunun yanında Ahmet Güneştekin Kültür ve Sanat Merkezimizde düzenlenen tiyatro ve konser etkinliklerinin yanında açık hava sinema gösterimleri ve şenlikleri ile halkımıza kültürel etkinlikler hazırladık. İmar planında yer alan 92 yeni sokağı ulaşıma açtık. 98 bin ton asfalt serimi gerçekleştirdik. 117 bin metrekarelik alana parke taşı serimi gerçekleştirdik. 16 kilometrelik su hattı döşedik."
 
YENİ İMAR ÇALIŞMALARI
Başkan Demir açıklamlarını şu sözlerle sürdürdü. "Ayrıca önümüzdeki günlerde çalışmaları tamamlanacak olan Korik, Tilmerç mahallelerini kapsayan yeni imar planını tamamlayarak bu mahallelerimizdeki imar sorununu da çözeceğiz. Yine seçim vaatlerimiz arasında yer alan İluh Deresi ile ilgili çalışmalarımız sürüyor. 2 aydır Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünden talep ettiğimiz İluh Deresi kamusallaştırma çalışmaları bilgilerini hala bize göndermiş değil. İluh Deresine kalıcı bir çözüm getirmek için diğer kamu kuruluşlarının da bizimle ortak çalışması gerekiyor. Yine Yılmaz Güney Sineması’nın tekrar aynı yerde yapılması konusunda Batman halkının hassasiyetini göz önünde bulunduruyoruz. Ahmet Güneştekin Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlediğimiz etkinliklerde seyirciler salona sığmıyor. Bu konuda Batman’ın bir kongre merkezine ihtiyacı var.
 
Önümüzdeki 5 senelik görev süremizde inşallah Batman’a bir kongre merkezi kazandıracağız. Vaatlerimiz arasında yer alan her mahalleye bir kreş için ön çalışmalarımız devam ediyor. Pilot uygulamalarla bu soruna çözüm bulmaya çabalıyoruz. Kaçak inşaat yapılmaması, inşaat yapılmadan ve kayıt yapılmadan önce ruhsatlarının bulunup bulunmadığı konusunda halkımızın belediyemizden bilgi almasını istiyoruz” dedi.
 
 
RADYO YÜKSEL Dinleyicilerinden gelen sözleşmeleri yenilenmeyen personel ile mülakat sonucu alımı yapılan 120 işçinin güvenlik soruşturması sonuçları ile ilgili soruları yanıtlayan Eş Başkan Dr. Demir, "120 personelin bir an önce işe başlamalarını bizde istiyoruz çünkü bu konuda ciddi ihtiyacımız var. Fakat listeler valiliğe gönderilmesine rağmen hala güvenlik soruşturması sonuçları bize gönderilmiş değil. Bizde sonuçları Batman Valiliğinden bekliyoruz. Sözleşmeli personel konusunda ise bu sözleşmeli personelin aldıkları ücret ve mesaileri ciddi manada bir yüktü belediye için. Bu konuda sözleşmeli arkadaşlara 4 bin 500 lira maaş ve Personel A.Ş. üzerinde işe almayı teklif ettik ama kabul etmek istemediler. Yasal yollara başvurma hakları var. Ancak sözleşmeli çalıştırmanın ihtiyaca bağlı olduğu ve sözleşme süresinin bir yıl ile sınırlı olduğu unutulmamalıdır. Kimsenin işsiz kalmasına gönlümüz razı olmaz. Arkadaşlarımızın bu konuda bize destek vermelerini beklerdik” dedi.
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler