DR. DEMİR "KAÇAK YAPILARA GEÇİT YOK"

DR. DEMİR “ KAÇAK YAPILARA GEÇİT YOK “

 
DR. DEMİR “ KAÇAK YAPILARA GEÇİT YOK “ 
 
Belediye Eş Başkanı Dr. Mehmet Demir Radyo Yüksel’e konuk oldu.
 
Batman Belediye Eş Başkanı Dr. Mehmet Demir, Batman merkezde 99,9 FM, Batman çevresinde 87,5 FM frekanslarından yayın yapan RADYO YÜKSEL’de “Gündem Özel” programında Veysel Çiftçi’ye konuk oldu. 
 
KAYYUM ATAMALARINI ADİL BULMUYORUZ
 
HDP Belediyelerine kayyum atanıyor. Batman belediyesine de kayyum atama ihtimali var mı? Bu ihtimal sizleri tedirgin ediyor mu? Çalışmalarınızı etkiliyor mu? Sorusuna Dr. Demir şu yanıtı verdi. “ Halkın iradesinin hiçe sayılmasını  ve onun yerine kayyum atanmasını doğru ve haklı bulmuyoruz. Kayyum olasılığı bizi ve çalışanlarımızı da ister istemez olumsuz bir şekilde etkiliyor.
 
BATMAN SORUNLARINI BİRLİKTE ÇÖZMEK İSTİYORUZ
 
Mülki amir ve kurum müdürleri ile koordineli bir şekilde çalışma ortamı buluyor musunuz ? sorusunu şöyle yanıtladı. 
Dr. Demir “Batman sorunlarını çözüm noktasında ve yeni projeleri hayata geçirmemizde istediğimiz çalışma sistemiydi koordineli çalışma. Ama ne yazık ki istememize ve yakınlaşmamıza rağmen öyle bir çalışma ortamını oluşturmadık. Bizden uzak durmaya ve bir araya gelmemeye gayret ediliyor. Bu yaklaşım tabii ki bizleri üzüyor. Temennimiz bu aradaki bu soğukluğun bir an önce son bulmasıdır.”dedi.
 
Dr. Demir katıldığı Radyo programında, Göreve geldikleri ilk günden bu yana belediye hizmetleri açısından iyi bir pratik ve performans sergilediklerini ifade ederek,  belediyenin altyapı, üst yapı, sporsal, kültürel, park, temizlik çalışmaları hakkında genel bir değerlendirmede bulundu.
 
Eş Başkan Dr. Demir : “Bütün çabalarımız Batman halkına, layık oldukları hizmeti sunmaktır ve bunun çabası içerisindeyiz. Yapmayı düşündüğümüz, planladığımız çalışmaları geceli gündüzlü gerçekleştirmenin gayreti içerisindeyiz. Belediyemizin ekonomik sorunları var. Belediyeyi kayyumdan 307 milyon TL gibi bir borçla devraldık. Batman halkının desteğiyle bizim de bu işe inanarak bütün kadrolarımızla sadece Belediye Başkanı ve Belediye Başkanlığı olarak değil gerçekten hiçbir dönemde olmadığı kadar bir performansla, var olan kıt imkânlarla çalışmalarımızı kesintisiz gerçekleştiriyoruz, gerçekleştirmeye de devam ediyoruz. Biz bu işi severek, inanarak yapıyoruz. Biz Batman kentine sevdalıyız, aşığız onun için gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz.
 
 
Son 3 ayda da Batman’da 100 kilometre asfalt serimi gerçekleştirdik. Yaklaşık 100 bin metrekare parke taşı, 25 kilometrekareye yakın kanalizasyon hattı ile 12,5 kilometre de su şebekesi döşedik. Ana caddeler ve parklarda güzel bir görünüm için peyzaj çalışmaları gerçekleştirdik. Yaşar Kemal Kent Ormanı tamamen kapatılmıştı. İnsanlar gündüz bile dolaşmaktan korkuyordu. Yaşar Kemal Kent Ormanındaki çalışmalara eylül ayında başladık. Yılbaşına kadar devasa alanın yüzde 80’ini tamamlamayı planlıyoruz. İçerisinde yürüyüş yolları, otomatik sulama, ağaçlandırma, aydınlatmanın bitirilmesini hedefliyoruz. 2500 ağaç dikimi, sulama sistemini, aydınlanma ve asfaltlama çalışmaları da kesintisiz devam ediyor.
 
Belde Mahallesinde 11 dönümlük alanı parka dönüştürdük. Yeşiltepe Mahallesinde 13 dönümlük alanda park yaptık. Güneykent ve Bağlar Mahallelerinde aynı şekilde parklar yapıyoruz. Ekonomik durumumuzda iyileşmeye gidilirse 6 aya kadar mülkiyeti belediyemize ait 38 parkı daha bitirmeyi hedefliyoruz. 
 
İLUH DERESİ, YILMAZ GÜNEY SİNEMASI, KAÇAK YAPI
 
Yine seçim vaatlerimiz arasında yer alan İluh Deresi’nin 5 yıl içerisinde bitirilmesi için çalışma yaptık. 2,5 ay içerisinde İluh Deresi çalışma grubunu oluşturduk. 
 
Yine Yılmaz Güney Sineması’nın tekrar aynı yerde yapılması konusunda Batman halkının hassasiyetini göz önünde bulunduruyoruz. 
Kaçak inşaat yapılmaması, inşaat yapılmadan ve kayıt yapılmadan önce ruhsatlarının bulunup bulunmadığı konusunda halkımızın belediyemizden bilgi almasını istiyoruz. 
Kaçak yapı konusunda çok hassa davranıyoruz. Kaçak yapılara kesinlikle müsamaha etmeyeceğiz.
 
DEMİR’İN RADYO YÜKSEL’DE KATILDIĞI PROGRAMA YOĞUN MESAJ
 
Belediye Eş Başkanı Dr. Mehmet Demir’in Radyo Yüksel’de katıldığı Gündem Özel programında, radyonun telefon, whatsapp hattı ve sosyal medya hesaplarına yoğun bir şekilde soru ve mesaj geldi. Gelen soruları D. Demir canlı yayında yanıtladı.  (Faruk Çiftçi)

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler