DR. MART “VARİS TEDAVİSİ HAYAT KURTARIR”

DR. MART “VARİS TEDAVİSİ HAYAT KURTARIR”

Opr.Dr. Özgür Mart "Varis tedavisi  hayat kurtarır"

RADYO YÜKSEL’de yayınlanan DJ Doğan’ın sunduğu “ Önce sağlık, sonra müzik” programının bu haftaki konuğu Özel Zilan Hastanesi KVC uzmanı opr.Dr. Özgür MART konuk oldu.

Opr.Dr. Özgür Mart Varis hastalığı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

    Özellikle kronik ve sinsi bir hastalık olan varisle ilgili gece krampları pıhtı oluşumu, künt ağrılar ve bacakta akıntılı yaralar oluşturmaktadır diyen Mart,  “Varis tedavisinin bir diğer ve en önemli hususu ise ,varisleri besleyen damarın vücudumuzdaki stepne damar olduğunu bypass ameliyatları ve vücudun herhangi bir damarında yaralanma ve tıkanıklıklarda o damar kullanılmaktadır “dedi.

Opr.Dr.Mart  açıklamalarının devamında “ Böylesi ciddi önem arz eden bir damarın varis gibi tedavisi mümkün (varis çorabı) ve ameliyatı demode olup her evresi ameliyatsız tedavi edilebilen bir hastalığa teslim etmek büyük hatadır “ dedi.

Ayrıca periferik kol, bacak, beyin ve kalp anjiyolarından bahseden Opr.Dr.Özgür MART kalp damar hastalıkları uzmanlarının Türkiye de sayılarının az olduğunu ve Batman'da çok başarılı hekimlerin olduğuna dikkat çekti.  Objektif Haber

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler