DURMUŞ "PRATİK YAPILMADAN KONULARIN ANLAŞILMASI ZOR"

DURMUŞ "PRATİK YAPILMADAN KONULARIN ANLAŞILMASI ZOR"

Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölümü Öğrencileri Bir İlke İmza Attı
 
Türkiye’nin ilk sondaj gemisi olan Fatih Sondaj Gemisi’ne (Mersin-Taşucu Limanı) Batman Üniversitesi Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölümü öğrencileri teknik gezi düzenleyerek bir ilke imza attı. 
 
Batman Üniversitesi öğrencileri, Fatih Sondaj Gemisi’nin teknik özellikleri ve Akdeniz’deki sondaj faaliyetleri hakkında detaylı bilgiler edindiği teknik gezi hakkında değerlendirmede bulunan Rektör Durmuş, "Petrol Mühendisliği alanında Üniversitemizde akademisyenlerimiz tarafından teorik derslerin yanı sıra pratik yapılmadan bazı konuların anlaşılması zordur. Bundan dolayı Batmandaki sondaj kulelerine, üretim sahalarına ve atölyelere teknik gezi düzenlemesini destekliyor ve teşvik ediyoruz. Türkiye deniz sondajlarında oldukça yeni bir ülkedir. Ve bu manada yetişmiş mühendislere ihtiyaç var. Bu teknik gezi sayesinde öğrencilerimiz hem deniz sondajı konusunda yerinde pratik bilgiler edinirken hem de birçok öğrencimize ilham kaynağı olmuştur. Batman Üniversitesi olarak doğalgaz arama çalışmaları için alınan ilk sondaj gemisi olan Fatih Sondaj Gemisi'ne teknik gezi düzenleyen ilk üniversite olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Öğrencilerimizin akademik gelişimlerini en üst düzeye çıkarmak için elimizden gelen her türlü katkıyı sunmaya çalışıyoruz. Ülkemizin gerçekten ihtiyaç duyduğu kalifiye mühendisleri yetiştirme gayretiyle çalışıyoruz. Teknik gezimizi kabul eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Fatih Dönmez’e ve TPAO Genel Müdürü Sayın Melih Han Bilgin’e olan TPAO Batman Bölge Müdürü Sayın Mustafa Demir’e ve organizasyonda emeği geçen akademisyenlerimize teşekkür ederim.” dedi.
 
 
Fatih Sondaj Gemisi’ne düzenlenen teknik geziye katılan öğrenciler adına konuşan Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölümü Öğrenci Temsilcisi Hasan Fırat Altınyüzük yaptığı açıklamada şunları söyledi:
 
Batman Üniversitesi Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölümü olarak bir ilke imza attık. Türkiye’nin ilk sondaj gemisi olan Fatih Sondaj Gemisine Batman Üniversitesi Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği öğrencileri olarak teknik geziye katıldık. Gün boyunca Fatih Sondaj Gemisi’nin teknik özellikleri ve Akdeniz’deki sondaj faaliyetleri hakkında detaylı bilgiler edindik. Teknik gezi sırasında bizimle ilgilenen Fatih Sondaj Gemisinin mühendislerine ve tüm ekibine çok teşekkür eder ve Akdeniz’deki gaz arama faaliyetlerinde başarılar dileriz. Teknik gezimizin gerçekleşmesine büyük katkısı olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Fatih Dönmez’e, Rektörümüz Prof. Dr. Aydın Durmuş’a ve TPAO Genel Müdürü Sayın Melih Han Bilgin’e çok teşekkür ederiz. Teknik gezimizin organizasyonunun gerçekleştirilmesinde bizlere yardımcı olan TPAO Batman Bölge Müdürlüğüne, Bölüm Başkanımız Prof. Dr. İnci Türk Toğrul’a çok teşekkür ederiz. Son olarak emeği geçen tüm yetkililere arkadaşlarım adına çok teşekkür ederim.
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler