DURMUŞ “Üniversitemizi huzur üniversitesi haline getirdik”

DURMUŞ “Üniversitemizi huzur üniversitesi haline getirdik, hiç bir paralel yapıya teslim etmedik”

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, tercih yapacak adaylara yaptığı çağrıda, “Kadim tarihe sahip kentimizde, ideolojik ve siyasi bir takım çekişmelerin olmadığı huzur üniversitesinde okumanın ayrıcalığını yaşamak için üniversitemizi gönül rahatlığıyla tercih etmenizi tavsiye ediyorum.” dedi.

Rektör olarak atandıktan itibaren üniversiteyi daha yaşanır hale getirmek ve huzuru hakim kılmak, akademik yapıdan çok güçlü yapıya sahip olması için her türlü çalışmayı yürüttüklerini vurgulayan Rektör Durmuş, şunları söyledi:

 

“Batman Üniversitemizde görev süremiz içerisinde üniversiteyi huzur üniversitesi haline getirdik, kampüsü yaşanır hale getirdik. Üniversitemizin başta rektörlük makamı olmak üzere bütün kapılarını toplumun her kesimine açtık. Üniversitemizi gerek kentin dinamikleri gerek akademik ve idari çalışanlarımız ve gerekse öğrencilerimizle birlikte yöneterek üniversitemizi tercih edilebilir hale getirdik. Rektör olmadan önce verdiğimiz sözleri yerine getirdik, getirmeye çalıştık. Üniversitemizi vesayetçi anlayışlara, paralel yapılara, terör örgütlerine teslim etmedik. Dün olduğu gibi bugün de yarın da bu örgütlerle mücadelemiz sürecek.”

Rektör Durmuş, üniversiteyi kurumsallaştırmak ve markalaştırmak için de bir takım çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

-“Ailem üzerinden üniversiteyi karalamaya çalıştılar”

Tasarruf tedbirlerini hiçbir zaman elden bırakmadıklarını belirten Prof. Dr. Durmuş, “Bu zorlu süreçte devletimizin kör kuruşunun hesabını yaparak çalışmalarımızı yürüttük. Rektör olduktan sonra kesinlikle ne benim ne de eşimin akrabalarından hiç kimse akademik ve idari personel olarak üniversiteye alınmadı. Hamdolsun ki bizleri bu makama uygun gören iradeye zarar getirecek hiçbir hareketin içinde olmadık, olmayacağız.” Dedi.

Bazı kesimlerin fütursuzca üniversiteyi karalamaya çalıştığını kaydeden Prof. Dr. Durmuş, “‘Üniversiteyi nasıl karalarım’ın derdinde olan bazı güruhlar her fırsatta eşim ve oğlum üzerinden üniversiteye saldırmaktadır. Birileri bizim personel alımlarıyla üniversiteyi aile üniversitesine çevirdiğimizi iddia etse de üniversitede aile denilince öğrencilerimizle, akademik ve idari personelimizle bir aile olduğumuz gelir aklımıza. Benim eşim rektörlüğümden çok önce üniversitede akademisyendi, Fırat Üniversitesi’nde birlikte akademisyenliğe başladık, o yıllarda evli değildik yaklaşık bir yıl sonra da evlendik. Oğluma gelince; oğlum mühendislik fakültesinde akademisyenliğe başlamışdı. Kaldı ki ben o zaman rektör değildim. Oğlum şuanda da Fırat Üniversitesi’nde doktora eğitimini tamamlamaktadır. Kaldı ki en son aldığımız 30’a yakın işçiyi bile noter ve basın huzurunda kura çekerek üniversitemiz bünyesine dahil ettik.” İfadelerini kullandı.

-“Şimdi de tercih zamanı…”

Öğrencilere tercih zamanı olduğunu anımsatan Rektör Durmuş, üç tarafı baraj gölü ile kaplı yarım ada haline gelmiş Batman Üniversitesi’nde okumaya davet etti.

Üniversite tercihi yapacak öğrencilerin yeni bir hayata “merhaba” diyeceklerini dile getiren Prof. Dr. Aydın Durmuş, “Evet, sevgili öğrenciler şimdi de tercih zamanı. Yeni bir hayata adım atacaksınız, geleceğinizi şekillendirmek, hayatınıza yön vermek için üniversite tercihlerinizi yapacaksınız. Batman Üniversitesi olarak erişilebilirlik anlamında, ulaşılabilirlik anlamında, üç tarafı baraj gölü ile kaplı yarımada olan Batı Raman Kampüsümüzle, Hasankeyf, Sason ve Kozluk meslek yüksekokullarımızla sizleri bekliyoruz. Kadim tarihe sahip kentimizde, ideolojik ve siyasi bir takım çekişmelerin olmadığı huzur üniversitesinde okumanın ayrıcalığını yaşamak için üniversitemizi gönül rahatlığıyla tercih etmenizi tavsiye ediyorum.” Diye konuştu.

 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler