DUYAN KUYRUĞA GİRDİ!

DUYAN KUYRUĞA GİRDİ!

Batman’a yerleşen 21 bin Suriyeli sığınmacıdan 4 bini Avrupa’ya gidince, bu yıl da yüzlerce kişi müracaatlarda bulundu. Mülakatın yapıldığı otel önünde uzun kuyruklar oluştu.
 
SIĞINMACILARIN AVRUPA UMUDU
 
Gaziantep’teki BM Mülteciler Yüksek Komiserliği’nden kente gelen 5 kişilik heyet, Avrupa ülkelerine gitmek isteyen Suriyeli sığınmacıların akınına uğradı. Turgut Özal Bulvarındaki Mezopotamya Otel’de mülakata alınan Suriyeli aileler, Ziya Gökalp mahallesi 1717 sokakta izdiham oluşturdu. Son iki yılda 4 bin sığınmacının Avrupa ülkelerine gitmesiyle Batman’daki Suriyeliler BM Yüksek Komiserliği’nin mülakatına akın etti. Randevu dışındaki sığınmacıların talebi, heyete zor anlar yaşattı.
 
“YAKINLARIMIZ AVRUPA’DA”
 
Birleşmiş Milletler Yüksek Komiserliği’nin 150-200 aile ile görüşme randevusunu duyan Suriyeli sığınmacılar da mülakatın yapıldığı adrese akın etti. İlk üç günde binin üzerinde Suriyeli sığınmacı, heyetle görüşmek için soğuk havaya rağmen çocuklarıyla saatlerce kuyrukta bekledi. Yakınlarının Avrupa’daki ülkelerde olması nedeniyle BM heyetine başvuruda bulunduklarını söyleyen bazı Suriyeli aileler: “Batman’da rahatız ama aile fertlerimiz Avrupa ülkelerinde. Ailelerimizin bölünmemesi için Avrupa’ya gitmek istiyoruz” dediler. Öte yandan soğuk havaya rağmen izdiham oluşturan sığınmacıları zaman zaman güvenlik görevlileri de uyardı.

Etiketler : ,,,

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler