EDİP SOLMAZ MEZARI BAŞINDA ANILDI

Batman'ın eski Belediye Başkanlarında Merhum Edip Solmaz anıldı.

Görevi başındayken öldürülen Batman Belediye Başkanı Edip Solmaz, ölümünün 41. yıldönümünde mezarı başında anıldı.
 
14 Ekim 1979 seçimlerinde bağımsız olarak girdiği Batman Belediye Başkanlığı seçimini kazanarak, Belediye Başkanı olmuştu. 
Belediye Başkanlığı görevini sürdürürken 12 Kasım 1979 yılında, evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. 
Faili meçhul cinayete kurban giden dönemin Batman Belediyesi Başkanı Edip Solmaz’ın Çamlıca Mezarlığı’ndaki kabri başında gerçekleştirilen anmaya Solmaz’ın ailesi, Batman Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA DER) üye ve yöneticileri, Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl yöneticileri katıldı. Anmada Solmaz’ın fotoğrafı taşınırken gerçekleştirilen saygı duruşunun ardından HDP İl Eşbaşkanı Ömer Kulplu kısa bir konuşma yaptı. Yapılan konuşmaların ardından Solmaz’ın mezarına karanfil bırakıldı.
 
28 GÜN GÖREVDE KALDI
 
Edip Solmaz, 14 Ekim 1979 tarihinde, bağımsız olarak girdiği seçimlerde Batman Belediye Başkanı olarak seçilip göreve başladıktan 28 gün sonra, 12 Kasım 1979 tarihinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti.  

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler