“Eğitim Rehberim Öğretmenim Projesi” start aldı

Batman’da öğrencilerin akademik başarısını artırmaya yönelik başlatılan ‘Eğitim Rehberim Öğretmenim Projesi’nin startı verildi.

Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE birimi tarafından hayata geçirilen ve 12’nci sınıf ve 8’inci sınıf öğrencilerinin akademik başarısını artırmaya yönelik başlatılan ‘Eğitim Rehberim Öğretmenim Projesi’nin startı Mevlana Anadolu Lisesi’nde verildi.

Mevlana Anadolu Lisesi konferans salonunda düzenlenen programa; İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Görevlisi Ebru Şahin, Ar-Ge Birimi görevlileri, projede görev yapacak öğretmenler ve projeden faydalanacak öğrenciler katıldı.

Programdan sonra projede görev alacak öğretmenlerle bir araya gelen Ar-Ge Görevlisi Ebru Şahin, proje kapsamında yürütülecek çalışmaları ele aldı.

Mevlana Anadolu Lisesi ve Âdem İlkkılıç Ortaokulu’nda uygulanacak olan projede, Şahin ve okul öğretmenlerinin gönüllü olarak çalışacakları bildirildi.

Proje kapsamında, ev ziyaretlerinin yapılacağı, öğrencinin okul ve okul dışındaki çalışmalarının takip edileceği ve başarı-başarısızlık analizi yapıldıktan sonra çözüm yollarının geliştirileceği kaydedildi.

Proje ile;  hedeflere ulaşabilmek için öğrencilere ihtiyaç duydukları her türlü alanda rehberlik yapılması, okul dışı ortamlarda öğretmenlerin öğrencilerle vakit geçirmesinin sağlanması ve akademik başarının önündeki engellerin ortadan kaldırılmaya çalışılacağı bildirildi. Elde edilecek sonuçlara göre, gönüllü olarak yapılan bu çalışmadan daha çok öğrencinin faydalanmasının sağlanacağı ifade belirtildi. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler