EĞİTİM-SEN "OKULLAR AÇILSIN AMA"

Eğitim-Sen Batman Şubesi Yürütme Kurulu, uzaktan eğitimle ilgili değerlendirmede bulundu.

Eğitim-Sen Batman Şubesi Yürütme Kurulu, uzaktan eğitimle ilgili değerlendirmede bulundu.

Açıklamanın özeti şöyle: “Uzaktan eğitim sırasında evde kapalı kalma halinin çocuklarda depresyon, kaygı, keder, internet bağımlılığı, fiziksel etkinlik yetersizliği, zihin ve duygu dünyalarını etkileyecek bir dizi bilişsel, duyuşsal ve psiko-motor soruna yol açtığını uzmanlar dile getirmektedir “Eğitim Sen olarak ‘Önlemler alınsın okullar açılsın’ diyoruz. Bu önlemleri okul ve sınıf mevcutlarını düşürmek için okul ve derslik yapımı, öğretmen ve diğer eğitim emekçilerin istihdamı olarak ifade edebiliriz. Okul öncesi eğitim kurumları, ana sınıfları ve ilkokulların -kovid-19 salgınının yayılımının çoğaldığı zamanlar dışında- açık olması gerekiyor” Ortaokul ve lise öğrencilerinin hastalanma ve virüsü bulaştırma konusunda yetişkinlerin özelliklerini taşıdığını biliyoruz “Bu öğretim düzeylerinde sınıf mevcutlarını 20’nin altına düşürecek önlemler mutlaka alınmalı, okullar açılmadan.

Sağlık emekçilerinin çocuklarını gönderebileceği okullar olmalı, bunun için gerekli önlemler alınmalıdır” Sağlık Bakanı, yerinden karar döneminin başladığını ifade etti. Bu yüzden okul ve eğitim bölgesi düzeyinde alınması gereken mikro önlemler diğerleri kadar önemlidir. İl, ilçe ve eğitim bölgesi düzeyinde vakaların bilinmesi durumunda okullara ilişkin kararlar daha gerçekçi biçimde alınabilir” Bu çerçevede; Okullarda kalabalık sınıfların bölünmesini, sınıf mevcutlarının 20’nin altına düşürülmesine,

Bina içinde öğretmenler, diğer eğitim emekçileri ve öğrenciler maske takmalı. Sınıflar ve öğretmenler odası 20 dakikada bir havalandırılmalı, bunun için sınıf pencerelerinin açılır ve kapanır olup olmadığı kontrol edilmelidir. Öğretmenler odası çoğaltılmalı, öğretmenler kendi aralarında mutlaka maske takmalılar. Öğretmenlerin kalabalık okullar ve sınıflarda çalışmaları nedeniyle öncelikli aşı grupları içine dahil edilmesi gerekiyor.  Sınıflarda ve okullarda ücretsiz maske dağıtımı yapılmalıdır.

Okulun ilk haftası mutlaka Kovid-19 salgınında sağlık kültürü, sağlık okuryazarlığı konularında eğitim yapılmalıdır. Okulda çocuklar kendi sınıfı dışındaki çocuklarla temas etmemelidir. Veliler okula alınmamalıdır.”

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler