El Dokuması Kilimlere Büyük İlgi

Antik Kent Hasankeyf'in yeni yerleşim birimindeki çarşıdaki önemli turizm gelirlerinden biri olan el dokuması kilim ve battaniye tezgahlardaki yerini aldı.

Antik Kent Hasankeyf'in yeni yerleşim birimindeki çarşıdaki esnafların önemli turizm gelirlerinden biri olan el dokuması kilim, battaniye ve çantalar tezgahlardaki yerini aldı. Genellikle kışın üretilen kilim ve el dokuması ürünler yazın turizm sezonun açılması ile esnaf tezgahlarındaki yerini alıyor. 
 
Hasankeyf ilçesinde yok olmaya yüz tutmuş el dokumaları ve ahşap işlemeciliğinin bölgede turizmin gelişmesi ile tekrar ilgi görmeye başlayacağını belirten çarşı esnafı, kapanan el halısı ve kilim dokuma tezgahlarının birçoğunun yeni yerleşim biriminde açılmasını istiyoruz 
Kilimleri genellikle yerli ve yabancı turistlerin çok az geldiği kış sezonunda üretip yazın sattıklarını belirten esnaf, saf tiftikten yapılan kilim, battaniye, seccade gibi ürünlerin kalitesine göre 60-150 lira arasında alıcı bulduğunu ifade etti. 
 
Hasankeyf'in daha önce bir sanat merkezi olduğuna dikkat çeken çarşı esnafı , "Eskiden Sadece kale başında yaklaşık 150 tane dokuma tezgahı bulunuyordu. Bir o kadar da ahşap işleme atölyesi vardı. Bunlar tek tek kapanmıştı. Artan turizm faaliyetleri ile atölyeler bu  yeni yerleşim yerinde açılmasını umuyoruz. yoksa bunu üreten esnaf zamanla kaybolacak. Yeni yerleşim yerinde onlara özel bir çarşının kurulmasını bekliyoruz, dedi. (Alaeddin Atakul)

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler