‘Elektronik sigara da sağlığı etkiliyor’

‘Elektronik sigara da sağlığı etkiliyor’

Batman İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları ABD öğretim üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Şenyiğit’in katılımıyla, ‘Sigara ve Kanser’ konulu konferans düzenlendi.
 
          Programa İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Pamukçu, İl Özel İdare Sekreteri Abdülkadir Özer, İl sağlık yöneticileri, personel ve vatandaş katıldı. Konferansta konuşan Pamukçu, sigara ve sigaranın kanser üzerinde etkilerine ilişkin bilgi verdi. Pamukçu, “Sigara ve tütün kullanımı, halk sağlığını tehdit eden ve mutlaka mücadele edilerek önlenmesi gereken bir sorundur. Aktif ve pasif sigara içiciliği hastalıklara ve ölümlere neden olarak birey ve toplum sağlığını tehdit etmektedir. Sigara ve tütün kullanımı önlenebilir ölüm nedenlerinin başında gelmektedir. Elektronik sigara, pipo ve bibo gibi ve toplum sağlığını riske atan unsurlardır.
          Sigara kullanımı sadece bireye değil, sigara dumanını soluyan diğer kişilere de ciddi zararlar vermekte ve dumanına maruz kalan kişilerde de aynı hastalıklar görülmektedir” dedi. Ardından söz alan Prof. Dr. Abdurrahman Şenyiğit, sigaranın kişiler üzerindeki etkileri ve kanser ile ilgili olarak konuştu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler