ENERJİ BÖLÜMÜNE İLK KEZ ÖĞRENCİ ALINACAK

ENERJİ BÖLÜMÜNE İLK KEZ ÖĞRENCİ ALINACAK

 
Batman Üniversitesi Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği bölümü ve Beşiri Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksekokulu Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi programına ilk defa öğrenci alacak.
 
Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi kapsamında enerji alanında pilot üniversite seçilen ve ‘Bilgiyi Enerjiye Dönüştüren Üniversite’ mottosuyla bu alandaki çalışmalarına hızla devam eden Batman Üniversitesi, 2022-2023 eğitim ve öğretim yılından itibaren Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği (İngilizce) bölümü ve Beşiri Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksekokulu Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi programına ilk defa öğrenci alacak.
 
Enerji alanında pilot üniversite seçilen Batman Üniversitesinin bu önemli misyonu başarıyla yerine getirmesi için kapsamlı çalışmalar yürüttüklerini belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, ilk defa öğrenci alınacak bölümlerin enerji alanında yapılan çalışmaların niteliğine büyük katkı ve altyapı sağlayacağını ifade etti. Bu bölümleri tercih edecek aday öğrencilerin üniversitemizden alacakları nitelikli eğitim sayesinde avantaj elde edeceklerinin altını çizen Rektör Demir, Batman Üniversitesini enerji alanında bölgenin merkezi haline getirme hedefinde olduklarını kaydetti.
 
Batman Üniversitesinin öğrencilerine müfredat eğitimi dışında kültürel, sanatsal, sosyal ve sportif alanlarda da olanaklar sunduğunu söyleyen Rektör Demir,  öğrencisi ile bütünleşen Batman Üniversitesinin yaptığı çalışmalarla bölgesinde marka üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini sözlerine ekledi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler