Engelli çift evlerinin bir odasını atölyeye çevirdi

Batman’da bedensel engelli Mehmet Emin ve Mevlüde Teymur çifti, aile bütçelerine katkı sağlamak için kirada oturdukları evin bir odasını alçı ve el işi için atölyeye çevirdi.

Pandeminin etkisiyle çalıştığı iş yerlerinin kapanmasından dolayı maddi sıkıntı yaşamaya başladıklarını belirten Teymur çifti, evde yaptıkları el işi ürünleri satarak aile bütçelerine katkı sağlıyor.

Evde yaptıkları el işi küçük hediyelik ürünlerin satışını sosyal medya üzerinden yaptıklarını belirten Teymur çifti, sattıkları ürünler sayesinde evin elektrik ve su faturalarını ödediklerini söyledi.

En büyük hayallerinin büyük bir atölye açmak olduğunu söyleyen Teymur çifti, kendilerine destek verilmesi durumunda kendileri gibi engelli bireylere iş sahası açabileceklerini belirtti.

“Evin bir odasını atölyeye çevirdim”

Salgın nedeniyle çalıştığı iş yerinin kapanmasından dolayı el işine başladığını, bu nedenle evin bir odasını atölyeye çevirdiğini söyleyen Mevlüde Teymur, “Pandemiden dolayı çalıştığım iş yeri kapandığından dolayı alçı işi ile uğraşmaya başladım. İlk başlarda örgü örme işi ile sonra el sanatları alçı işi ile uğraşmaya başladım. Çevreden talep olunca evimin bir odasını atölyeye çevirdim. Pandemi nedeniyle kapanan iş yerimden sonra bu işle uğraşmamın nedeni küçük de olsa bir gelir elde etmek. Yaptığım el işi ürünleri genellikle nişan, düğün ve sünnet programları için internet üzerinden satıyorum.” ifadelerini kullandı.

“Her engelli bireyin elinde bir sanatı vardır”

İşini büyütüp diğer engelli bireylere de iş sahası açmak istediğini vurgulayan Teymur, şöyle devam etti:

“Diğer engelli bireylerinde boş zamanlarını değerlendirebileceklerini duyurmak istiyorum. Çünkü her engelli bireyin elinde bir sanatı vardır. Yeter ki istesinler. Engelliler devletten aldıkları maaşı beklemesinler. Her engelli isterse aile bütçesine katkı sağlayabilirler. Hedefim ilerde işlerimi büyütüp güzel bir iş yeri açmak ve bizim gibi engelli bireylere iş sahası açmaktır. Bu süreçte bana yardımcı olunursa çok sevinirim.”

“Aile bütçemize katkı sağlıyoruz”

Kirada oturduklarını, yüksek faturalar nedeniyle atölye işine giriştiklerini ifade eden Mehmet Emin Teymur, “Elektrik, su gibi faturalarımız yüksek geldiği için ek iş yapmak istedik. Eşim ile birlikte alçı ve el işi hediyelik eşyaları yaparak aile bütçemize katkı sağlıyoruz. Yaptığımız ürünleri internet üzerinden kına, nişan, düğün, sünnet ve küçük hediyelik isteyenlere evimizde kendi el emeğimizle yapıp satıyoruz.” dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler