Batman’da husumetli aileler barıştırıldı

Batman’ın Sason ilçesinde iki aile arasında yaşanan husumet, kanaat önderleri ile yetkililerin arabuluculuğuyla son buldu.

Batman’ın Sason ilçesinde Çelik ve Öter aileleri arasında, trafik kazası sonucu bir kişinin hayatını kaybetmesiyle başlayan husumet, kanaat önderleri ile devlet yetkililerinin araya girmesiyle barışla neticelendi.

Çelik ve Öter aileleri arasındaki husumeti sonlandırmak için bölgedeki bazı kanaat önderleri ile Sason Kaymakamı Tekin Dündar ve bazı yetkililer girişimlerde bulundu. Girişimlerin sonuç vermesiyle her iki ailenin önde gelenleri barışmayı kabul etti. Bunun üzerine ilçede bir barış yemeği verilerek merasim düzenlendi.

Yapılan merasime Kaymakam Tekin Dündar, Belediye Başkanı Cuma Uçar, İlçe Müftüsü Abdulhalık Ocakhanoğlu, İlçe Emniyet Amiri Kemal Avcı ve ilçe kanaat önderleri ile vatandaşlar katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlanan merasimde dualar edildi. Ardından Çelik ve Öter ailelerinin fertleri birbirleriyle helalleşti.

Barış merasiminde bir konuşma yapan Kaymakam Tekin Dündar, yaşanan trafik kazası sonucu hayatını kaybeden vatandaşa Allah'tan rahmet ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diledi.

Vefat eden vatandaşı geri getirmenin bir daha  mümkün olmadığını söyleyen Dündar, şöyle konuştu: "Ancak bu hadiseyi başka tatsızlıklara vesile kılmamak da her iki ailemizin ve topyekûn bizlerin elindedir. Bugün de bu olumlu iradeyi beyan etmek ve karşılıklı helalleşmek üzere burada toplandık. Bu olayın sadece bir kaza olduğunun bilincinde olup, bu helalleşme iradesini gösteren her iki ailemize ilçemiz adına teşekkür ediyorum. Ayrıca buna vesile olan tüm ailelerimize, aile büyüklerine, değerli kanaat önderlerine ve emeği geçen herkese de ayrı ayrı şükranlarımı sunuyor, inşallah böyle elim olayların bir daha yaşanmamasını Rabbimden niyaz ediyorum.” 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler