Erhan’dan Mevlid Kandili açıklaması

Batman İl Müftüsü Erhan’dan Mevlid Kandili açıklaması

Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, Mevlid Kandili dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Erhan açıklamasında, Mevlid Kandili'nin İslam âlemine hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

 

Allah’ın insanın dünya ve ahiret saadeti için peygamberler gönderdiğini anımsatan Müftü Erhan, “Mevlit Kandili; insanlığa hakkı, hakikati, adaleti, merhameti anlatan; hukuku, hikmeti ve güzel ahlakı gösteren bu nebevî silsilenin son peygamberi Hazreti Muhammed’in (sallallahu aleyhi vesellem) dünyayı teşrif ettiği gecedir. Bizlerde 28 Ekim Çarşamba gününü perşembeye bağlayan gece, ümmeti olmakla iftihar ettiğimiz Hazreti Muhammed’in varlık âlemini şereflendirmesinin yıl dönümünü idrak edeceğiz.” dedi.

İnsanlığa rahmet olarak gönderilen Hazreti Peygamberin hayatı ve örnekliğine her zamankinden daha çok ihtiyacın olduğuna vurgu yapan Erhan şöyle devam etti:

“Peygamber Efendimiz ırk, dil, renk, yaş, cinsiyet ve sosyal statü farkı gözetmeksizin insana sorumluluklarını ve taşıdığı emaneti öğretmiştir. İnsanlık, bir olan Allah’a ubudiyeti, bütün mahlukata şefkatle davranmayı, hakkın ve hakikatin yolunda olmayı, adaletten ayrılmamayı, iman, ahlak, merhamet ve faziletin her çeşidini ondan öğrenmiştir. Toplumsal ölçülerle sevgi, şefkat ve merhamet değerlerini ortaya koyan, bunu sözle ifade etmekle kalmayıp bizzat yaşayan bir rahmet peygamberidir Hazreti Muhammed.”

Açıklamasının sonunda Erhan, “O’nu örnek almak hiç şüphesiz onu sevmeden onun gibi yaşamadan geçer. Hazreti Peygamberi anlamanın Kur’an-ı anlamaya, Kur’an-ı anlamanın da Hazreti Peygamberi anlamaya bağlı olduğunu unutmamak gerekir. Kur’an-ı Kerim’de ‘Allah’ın sevgisine mazhar olmanın Hazreti Peygambere uymaktan geçtiği’nin vurgulanması, Hazreti Peygamberin örnekliğinin müminler için ne kadar önemli olduğunun açık bir ifadesidir.” dedi.

 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler