Erzincanlı 40 hafız Batman'da ağırlandı

İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan "Biz Anadolu'yuz" projesi kapsamında Erzincanlı 40 hafız Batman'ı gezdi.

İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan "Biz Anadolu'yuz" projesi kapsamında Batman'a gezmeye giden Erzincanlı 40 hafız, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ağırlandı.

Türkiye'nin farklı şehirlerini ziyaret etmeleri sağlanarak, çocuklar arasındaki kardeşlik ruhu ve bilincinin geliştirilmesi amaçlanan projede, Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Erzincanlı 40 hafızı ağırladı.

"Biz Anadolu'yuz" projesi kapsamında Batman'daki tarihi yerleri gezen hafızlar, en çok antik kent Hasankeyf ve Malabadi Köprüsü'ne hayran kaldı. Hasankeyf'te Zeynel Bey Türbesi, eski minare, tarihi hamam, eski çarşı, küçük saray ve Dicle Nehri'nde bol bol vakit geçiren hafızlar, ardından Gercüş ilçesinde bulunan Kırkat Gölü'nü görme fırsatı buldu. Ziyaret ettikleri bölgelerde kuşyemliği yapmayı ihmal etmeyen hafız öğrenciler, çevre temizliği de yaparak örnek bir davranışa imza attılar. Raman Dağı eteklerinde bulunan petrol kulelerini de ziyaret eden öğrencilere Gençlik Merkezi Müdürü Osman Veysel Özdaş, çeşitli hediyeler vererek onları sevindirdi.

Daha önce Adana ve Kayseri'den gelen öğrencileri ağırladıklarını ve olumlu geri dönüşler aldıklarını ifade eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Eren, "Gelen öğrencilerimizi en iyi şekilde ağırlamaya çalışıyoruz. Amacımız Batman'daki insanların misafirperverliğini göstermek ve kendilerinin ilimizden mutlu ayrılmalarını sağlamaktır. Öğrencilerimize aynı zamanda milli ve manevi değerleri anlatıyoruz. Batman olarak başarılı programlara ekibimizle birlikte imza attığımız için çok mutluyuz." diye konuştu. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler