EŞ BAŞKANLAR: AMACIMIZ CEZA VERMEK DEĞİL

Batman Belediyesi Zabıta Müdürlüğünün1 Nisan tarihinden bu yana yapılan çalışmalarıyla ilgili Eşbaşkanlar bilgi verdi.

Batman Belediyesi Zabıta Müdürlüğü 1 Nisan tarihinden bu yana yapılan çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Eş Başkanlar, “amacımız ceza vermek değil yasal çerçevede uygulamaların gerçekleşmesidir” dedi.

 

Yasal mevzuat çerçevesinde belediye sınırları içinde belde halkının sağlık ve huzurunu sağlayıp korumak amacıyla kanun tüzük ve yönetmeliklerde belirtilen görevleri yapan ve yetkileri kullanan Batman Belediye Zabıtası 7/24 esaslı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Vatandaşlardan gelen dilek, talep ve şikâyetleri zamanında değerlendiren ekiplerimiz, 4077 Sayılı Tüketici Koruma Uygulamaları, 4207 sayılı sigara Yasası uygulamaları çerçevesinde gerçekleştirdiği çalışmalarda da taviz vermiyor.

 

Belediye Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz’ın talimatıyla hareket eden ekiplerimiz, Esnafın denetimi, encümen kararıyla uygulanan ceza uygulamaları, dilencilerle mücadele, Sabit ve Seyyar Semt Pazarları, İmar-İzinsiz kazı çalışması, Yazılı Şikâyet uygulamaları gibi konularda aktif olarak görev üstleniyor.

 

Nisan – Ağustos 2019 tarihleri arasında 159 işyerinin denetimini gerçekleştiren ekiplerimiz bunlarla ilgili zabıt varakası düzenledi. 566 işyerinin denetlendiğini kaydeden ekipler, 99 işyerine ihtar verilirken, 128 işyerine de süresiz kapatma cezası verdi. İşgal harcı, semt pazarları, para cezası, işyeri açma ruhsat harcı, hafta tatili ruhsat harcı ile birlikte 180 bin 911 TL tahsilât gerçekleştirdi.

 

Belediye Eş Başkanları Dr. Demir ve Korkmaz, amaçlarının işyerlerine ceza kesmek olmadığını yalnız işyeri sahiplerinin de yapılan denetimlerde mevzuat çerçevesinde istenilen gereklilikleri de yerine getirmekle mükellef olduklarının altını çizerek : “Özellikle halka gıda konusunda imalat yerleri hijyene, personel de kişisel temizliklerine önem vermeli. İşyeri sahiplerinin de kanunun öngördüğü gereklilikleri yerine getirmelerini istiyoruz” ifadelerinde bulundu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler