Eş Başkanlar Kadir Gecesi Mesajı Yayınladı

EŞ BAŞKANLAR: KADİR GECESİ AKAN GÖZYAŞININ BİR AN ÖNCE DURMASINA VESİLE OLSUN

Batman Belediye Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz mübarek Kadir Gecesi dolayısıyla tebrik mesajı yayımladı. Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesinin önemine vurgu yapan Eş Başkanlar yayımladıkları mesajda; “14 asır önce yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in inmeye başladığı mübarek Kadir Gecesi’ni 31 Mayıs Cuma gününün gecesinde bir kez daha sevinçle idrak edeceğiz. Bizleri böyle kıymetli, bereketli, izzetli bir geceye ulaştırdığı için Rabbimize şükür ediyor,  halkımızın, mümin kardeşlerimizin ve bütün İslam Âleminin Kadir Gecesini gönülden kutluyoruz.
 
Kadir Gecesi, tüm insanlığın kadrini yücelten bir gecedir. Zira Rabbimiz bu gecede gönderdiği Kur’an-ı Kerim ile insanlığı muhatap almış, son ve mükemmel din olan İslam ile insanlığı şereflendirmiştir. Kadir; izzet, şeref, değer ve itibar demektir. Yeryüzünün mükerrem varlığı olarak yaratılan insanoğlu, bu lütfun kıymetini bildiği ve varoluş gayesini gerçekleştirdiği oranda kadrini yüceltecektir. İnsan olarak Rabbimiz katında değer bulmamızın yolu, insanlık olarak birbirimizin kadrini ve kıymetini bilmekten geçmektedir. Kadir Gecesi, Kur’an’la, Kur’an’ın getirdiği adaletle, merhametle, hikmetle ve selametle kıymet bulma gecesidir.
 
Yüce Rabbimizin “Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır” buyurduğu bu gece, kadir ve kıymeti, onur ve değeri başka yerlerde arayarak gafletle geçen, günahla kirlenen yılların affı için bizlere verilen bir fırsat gecesidir.
 
Kur’an’ın nüzulünün hürmetine her sene vahiy meleği Cebrail (as) ve Allah’ın diğer melekleri Kadir Gecesinde yeryüzüne misafir olurlar. Selâm ve esenlik getirmek üzere aramıza inen bu kutlu misafirler, fecre kadar dualara, istiğfarlara, zikir ve tilavetlere ortak olurlar. Hakkı, hakikati, adaleti, ahlakı, erdemi, fazileti anlatan, iyiliği ve kötülüğü fark etmemizi, hatayı sevaptan ayırt etmemizi, kendimize gelmemizi sağlayan Yüce Kitabımızın rehberliğinde hareket etmemizde büyük faydalar bulunmaktadır.
 
Bu duygu ve düşüncelerle başta halkımız olmak üzere bütün İslâm Âleminin mübarek Kadir Gecelerini en güzel duygularla tebrik ediyor; Kadir Gecesinin feyiz ve bereketinden hepimizin nasiplenmesini, dualarımızın kabul olmasını, bölgemizin, insanlığın ve bilhassa İslâm dünyasının geçmekte olduğu zorlu süreçten bir an evvel kurtulmasını, akan kan ve gözyaşının bir an önce durmasını yüce Hak’tan niyaz ediyor Kadir Gecenizi Kutluyoruz.”

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler