EŞ BAŞKANLARDAN AB ELÇİSİNE ZİYARET

EŞ BAŞKANLARDAN AB ELÇİSİNE ZİYARET

Batman Belediyesi Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, Ankara’da bazı temaslarda bulundu.
 
Ankara’da temaslarda bulunan Belediye Eş Başkanları, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekili Feleknas Uca, Demokratik Yerel Yönetimler Kurulu Eş Sözcüsü Selahattin Aslan, Kozluk Belediye Eş Başkanı Ayhan Eren’le birlikte Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Cristian Berger ile bir araya geldi. 
 
Büyükelçi Berger ile gerçekleştirilen görüşmenin oldukça verimli geçtiğini ifade eden Belediye Eş Başkanları Dr. Demir ve Korkmaz, Güneş Enerji Sistemleri (GES)’nin önemi, kanalizasyon sularının arıtılması konusunda biyolojik arıtma tesisinin kurulması, katı atıklardan enerji üretimi gibi konularla ilgili Avrupa fonlarından destek sağlanmasına yönelik talepte bulundu.
 
Eş Başkanlar ve beraberindekiler, Hasankeyf’in Ilısu Barajı suları altında kalmasının yaratacağı tarihsel, çevresel ve sağlık alanındaki tahribatla ilgili Büyükelçi Berger ile görüş alışverişinde bulundu. Hasankeyf konusunda bugüne kadar kendilerine bir bilgi aktarılmadığını ifade eden Büyükelçi Berger, Hasankeyf ile ilgili mümkünse kendilerine bir rapor aktarılması talebinde bulundu. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler