Eski rektörün Adil Öksüz ile ilişki içerisinde olduğu iddia edildi

Batman Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Abdulselam Uluçamın, FETÖ’den firari Adil Öksüz ile yakın ilişki içinde olduğu ve Epoka Üniversitesi ile protokol imzaladığı gerekçesiyle gözaltına alındığı öğrenildi.

Batman Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Abdulselam Uluçam’ın, FETÖ firarisi Adil Öksüz ile yakın ilişki ve irtibatlı olduğu, FETÖ üssü olduğu belirtilen Epoka Üniversitesi ile işbirliği yaptığı iddiasıyla gözaltına alındığı iddia edildi.

Batman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, geçtiğimiz cumartesi günü Hasankeyf ilçesinde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan, Karabük Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı ve Hasankeyf Arkeolojik Kazı Çalışmaları Başkanlığını yürüten Prof. Dr. Uluçam’ın emniyetteki işlemleri sürüyor.

Uluçam’ın, FETÖ firarisi Adil Öksüz’ün yakın ilişki içinde olduğu FETÖ ile irtibatlı olduğu öne sürülen Arnavutluk’taki Epoka Üniversitesi ile protokol imzaladığı ve 17-25 Aralık operasyonlarıyla 15 Temmuz’daki darbe girişimine rağmen protokolün iptal edilmediği için gözaltına alındığı ifade edildi.

Batman Üniversitesi Kampüsünde FETÖ üyelerinin kod isimle stant açmalarına izin verdiği, stantlara giden öğrenciler FETÖ ile irtibatlı yurtlara yönlendirildiği iddia ediliyor.

Ayrıca başka bir gerekçe ise Batman Üniversitesi’nden mezun olan ve başka illerde iken FETÖ’den gözaltına alınan bazı şüphelilerin, “FETÖ ile Batman Üniversitesinde” tanıştıkları yönünde verdikleri ifadelerin olduğu öğrenildi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler