Esnaf Elektrik Kesintilerine ‘Kesin Çözüm’ İstiyor

Batman’da yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle iş yapamaz hale geldiklerini belirten esnaf, sorunun çözümüne yönelik kalıcı bir çözüm yolunun bulunmasını istedi.

Batman merkez Meydan Mahallesi Balıkçılar Caddesi esnafı, sürekli yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle elektrik şirketine tepki göstererek, yaşanan sorunun giderilmesini istedi.

Yaklaşık 15 gündür her gün sabah saatlerinden akşam saatlerine kadar elektriklerinin belirli aralıklarla kesildiğini söyleyen esnaf, sürekli yaşanan elektrik kesintileri yüzünden iş yapamaz hâle geldiklerini dile getirdi.

Yaşanan kesintiler sebebiyle çok mağdur duruma düştüklerini vurgulayan esnaf, şirket yetkililerine çağrıda bulunarak sorunlarının giderilmesini talep etti.

 

“Yetkililere bildirmemize rağmen bir sonuca ulaşamadık”

Elektrik kesintilerinden dolayı iş yapamaz duruma geldiklerini belirten esnaf Ferhat Zariç, “Şu anda elektriğimiz yok. Biraz sonra gelecek ve tekrar kesilecek. 15 gündür sürekli bu şekilde kesiliyor. Elektrik kesintileri ile ilgili durumumuzu defalarca yetkililere bildirmemize rağmen bir sonuca ulaşamadık. Beyaz eşya mağazası olduğumuzdan dolayı gelen müşterilerimize çoğu zaman elektrik kesintisi nedeniyle ürünlerimizi gösteremiyoruz. Soğuktan tüplü ısıtıcı ile ısınmaya çalışıyoruz. Her ay ortalama bin liraya yakın elektrik faturası ödememize rağmen elektrikten verim alamıyoruz. Sık sık elektrik kesintilerine karşı yetkililerin bir çözüm bulmalarını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

“Elektriği açıyorlar 15 dakika sonra tekrar kesiliyor”

Yaklaşık 15 gündür sık sık elektriklerin kesildiğini vurgulayan esnaf Mehmet Yıldırım, “Elektriklerimiz 15 günden beri sürekli kesiliyor. Günde 1-2 saat elektrik var ondan sonrası yok. Yetkilileri arıyoruz gelip elektriği açıyorlar, 15 dakika sonra tekrar kesiliyor. Özellikle akşam saatlerinde çok kesiliyor. Kepenklerimiz otomatik olduğu için buralarda mahsur kalıyoruz. Esnaf olarak çok sıkıntı yaşıyoruz. Yetkililerin kısa sürede bu sorunumuza çözüm bulmalarını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Trafo yetersiz”

Elektrik trafolarının yetersiz olmasından dolayı sürekli elektriklerinin kesildiğini ifade eden bir diğer esnaf Abdurrahman Ballicak ise şunları söyledi:

“Yaz aylarında elektrik ile ilgili bir sıkıntı yaşamıyoruz fakat kış aylarında ise sürekli elektriklerimiz kesiliyor. Elektrik kesintimizin nedeninin tek trafoya bağlı çok abonenin olmasıdır. Çevremizde hiç kimsenin elektriği bizim gibi kesilmiyor. Yaklaşık bir aydır bazen günde en az 10 defa elektriklerimiz kesiliyor. Elektrik kesintisinden sonra aramalarımızdan bir saat sonra gelip elektriği açıyorlar. Yetersiz olan trafonun değiştirilmesi ya da ek bir trafonun eklenmesiyle sorunumuzun çözüleceğine inanıyorum.”

“Günde bazen 4-5 defa elektrikler kesiliyor”

Elektrik kesintilerinden dolayı büyük bir mağduriyet yaşadığını dile getiren kahvaltı salonu işletmecisi Ferit Aykut, “Kahvaltı üzerinde paça, simit ve börek yapıyoruz. Fırına attığımız ürünler elektrik kesintileri nedeniyle yarısı pişiyor yarısı pişmiyor. Böyle olunca o tepsimizin çoğunu çöpe atmak zorunda kalıyoruz. Zaten işlerimiz şu anda yok, iş olsa bu kadar hayıflanmazdık. Kiram bin lira, elektrik faturam bin 500 lira geliyor. Elektrik tüketmek çok lüks bir şey olmuş durumda. Pandemi nedeniyle zaten iş yerinde oturmak yasak. Günde bazen 4-5 kere elektrikler kesiliyor. Son 15 gündür istisnasın en az 3 defa elektrikler kesilmiştir. Her aradığımızda geçte olsa açıyorlar ama bu sorunun kalıcı bir şekilde çözülmesini istiyoruz.” dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler