ESNAF İFLASIN EŞİĞİNDE

Batmandaki giyim ve çeyiz evleri esnafı, Kovid-19 nedeniyle yaşadıkları zor günlerin ardından normalleşme döneminde düğün sezonun etkisiyle eski canlılığına kavuşacağından pek ümitli değil.
Batmanlı giyim ve çeyiz evi esnafı, salgın döneminde geçirilen zor günlerin ardından düğün sezonun  gelmesiyle yeniden eski canlı günlerine dönmeyi ümit ediyor.
Giyim evi sahibi Yusuf Altan ise salgın süresince dükkanı  açtıklarını belirtip, düğün salonları açılacak ama işlerimize hiçbir faydası ve katkısı olmayacak.
Düğün salonlarında halay ve çiftetelli bile yok. O yüzden millet düğün yapmaya razı değil, düğünleri riskli görüyor.Bu süreçte zor günler geçirdik,beklediğimiz desteği de göremeyince içinden çıkılmaz bir hal aldı.Esnafın çoğu iflasın eşiğinde, üç aya yakındır hep cepten yedik.Geçtiğimiz Ramazan bayramında da umduğumuzu bulamadık.Arabayı sattım kredi çektim,işçilerimizi mağdur etmedik bu süreçte.
Bizler 3 ayı nasıl geçirdiysek bundan sonrasını da atlatırız. Bizim isteğimiz insanlarımız rehavete kapılmadan ama korkmadan pazar ve çarşıya çıksın. Düğün yapacaklar endişesi var biraz. Alışveriş yine durmaz, insanlarımız her şekilde alışverişe gelir. Gelen müşterilerimize kolonyamızı ikram ediyoruz. Kıyafet denetirken dikkat ediyoruz, maskemizi takıyoruz." sözlerine yer verdi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler