Esnaf umudunu kış sezonuna bağladı

Pandemi sebebiyle yaz sezonunun istenilen düzeyde geçmemesi yazlık ürünlerin elde kalmasına neden olurken esnaf, umudunu hazırlığını yaptığı kış aylarına bağladı.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Batman’da da yeni tip Coronavirus (Covid-19) nedeniyle küçük esnafın işi durma noktasına geldi. Pandemi dolayısıyla aylardır ekonomik olarak büyük bir sıkıntı yaşayan esnaf, bu kez umudunu kış sezonuna bağladı.

 

Yaz aylarında bekledikleri hareketliliği bir türlü bulamadıklarını ifade eden esnaf, salgının herkes gibi kendilerini de büyük oranda etkilediğini kaydetti.

Bu süre zarfında kira, çek, vergi giderlerini karşılayamayan kimi esnafın kepenk kapattığına işaret eden esnaf, yetkililerden faizsiz kredi desteğinde bulunmalarını istedi.

Suphi Şimşek

“Ürünlerimiz elimizde kaldı”

Yaz sezonunda umduklarını bulamadıklarını belirten esnaf Suphi Şimşek, “Yaz sezonunu kapatmak üzereyiz. Pandemiden dolayı yaz sezonunda umduğumuzu bulamadık. Şu anda da kış hazırlığımızı yapıyoruz. Bu kış sezonundan umutluyuz. Temennimiz kışı iyi geçirmektir. Pandemi sürecinden dolayı kiralarımızı ödeyemez duruma geldik. Ödemelerimizde aksaklık yaşayarak sağdan soldan borç alarak ödeyebildik. Ürünlerimiz elimizde kaldı. Durumumuz 3-4 ay sonra belli olacak. Bütün esnaflar gibi bizim de devletten talebimiz faizsiz kredi, kira yardımı ve sigorta primlerimizde bize bir indirim ya da kolaylık sağlanmasıdır.” dedi.

“Faizsiz kredi desteği istiyoruz”

Ödemelerinde ciddi sıkıntılar yaşadıklarına dikkat çeken esnaf Fethullah Konak, “Yaz sezonunda hazırlıklarımızı tam yaptık ama Coronavirus’ten dolayı iş yapamadık. Beklentilerimizi bulamadık. Şu anda kış sezonuna hazırlıklarımızı yaptık. Pandemi süreci halen devam ediyor ama biz kış için bütün hazırlıklarımızı yaptık umarım işlerimiz iyi gider. Pandemi sürecinde vatandaşın dışarı çakmaması ve ekonomik sıkıntılardan dolayı insanların alım gücü bayağı düştü. Ödemelerimizde halen sıkıntılar yaşamaktayız. Yetkililerden küçük esnafa faizsiz kredi desteğinde bulunmalarını istiyoruz.” diye konuştu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler