ESNAFA KREDİ SİCİL AFFI ŞART

ESNAFA KREDİ SİCİL AFFI ŞART

​BESOB Başkanı Mehmet Salih KAPLAN esnaf ve sanatkarların bankalar nezdindeki krdi sicil kayıtlarından dolayı karşılaştıkları zorluklar hakkında açıklma yaptı. ​ ​

Koronavirüs salgınından dolayı ekonomik olarak sıkıntı yaşayan esnaf ve sanatkarların bu zorlu süreci atlatabilmesi için yeni ve kapsamlı bir kredi sicil affın çıkarılması gerekir. Bilindiği gibi geçen yıl 24 mart 2020 tarih ve öncesini kapsiyan ve bazı şartları yerine getirmek kaydıylan sicil afı getirilmişti,ancak mart ayından bu yana yaklaşık bir senedir yaşadığımız pandemi sürecinden dolayı iş yapamaz duruma gelen ve ödemelerini düzenli olarak yapmakta zorlanan esnaf ve sanatkarların bankalar nezdindeki kredi sicileri olumsuz bir şekilde etkilendiğinden,birçok esnafımızın kredi başvuruları red edilmektedir. Salgınla mücadele kapsamında işyerleri kapatılan veya dolaylı olarak olumsuz etkilenen esnaf ve sanatkarların ticari işleyişini sürdürebilmesi için kolay ulaşılabilir faizsiz ve uzun vadeli kredi imkanlarının sağlanması gerekir.

Bu anlamada kapsamlı ve esnafa özel yeni bir sicil affı getirilerek esnaf ve sanatkarların kredilere daha kolay ulaşmaları sağlanmalıdır.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler