ESNAFTAN HER GÜN 50 KİŞİYE YEMEK

ESNAFTAN HER GÜN 50 KİŞİYE YEMEK

Batmanlı Esnaftan her gün 50 kişiye sıcak yemek dağıtımı.
 
Batman’da destek olduğu sosyal sorumluluk projeleriyle bilinen Ciğerhan ve 7/24 Lezzet restorandın sahibi Rasim Sayım, bir ilke imza atarak kendi imkânlarıyla her gün 50 kişilik 8 aileye sıcak yemek çıkartıp dağıtmaya başladı.
 
‘HEDEF 300 KİŞİYE ULAŞMAK’
 
Uzun zamandan beri üzerinde durduğu projeyi hayata geçirdiği için mutlu olduğunu belirten Rasim Sayım, hedefinin şu anda 50 kişilik çıkardığı sıcak yemeği, 300 kişiye çıkarmak olduğunu söyledi. Ciğerhan ve 7/24 Lezzet restorandın sahibi Rasim Sayım, “Batman’ın kenar semtlerini ve yoksulluğu çok iyi biliyorum. 2 işyerimizde her gün onlarca ihtiyaç sahibi insanlara ikramımız oluyordu. Bizde ihtiyaç sahibi aileler ayağımıza geleceğine, biz onların ayağına gidelim dedik. Mutfak bölümlerimizde alt yapımızı kurarak ilk etapta nüfusları 50’ye varan 8 ailemizi yerinde tespit ederek akşamları sıcak yemek yapıp vermeye başladık. Örneğin Diyarbakır’daki lokantalar arta kalan yemekleri ihtiyaç sahiplerine dağıtıyor. Biz yemediğimiz yemeği başkalarına yedirmeyiz şiarıyla, düzenli olarak o ailelerimize özel olarak hazırladığımız yemekleri evlerine ulaştırıyoruz. Kendimize nasıl yemek yapıyorsak, onlara da aynı şekilde yapıyoruz. Bu tamamen Allah rızası içindir. Bazı duygular ve hisler yaşanılmadan anlaşılmıyor. İnanın her gün bu ailelerimize yemek götürmek için sabırsızlanıyorum. Çocukların ve annelerimizin yüzündeki samimi tebessüm ve hayır duaları beni dünyanın en mutlu insanı yapıyor. Bu işe başladığım günden beri, huzur bulmaya ve mutlu olmaya başladım. Sıcak yemek verdiğimiz ailelerin Vakıftan, belediyeden veya başka yerden sıcak yemek almayan aileler olmasına dikkat ediyoruz.” diye konuştu.
 
‘HERKES DESTEK OLSUN’
 
Her gün düzenli olarak 50 kişilik yemek çıkardığını belirten Rasim Sayım, bu projeye destek olmak isteyen herkese kapılarının açık olduğunu söyledi. Sayım; “Amacımız kesinlikle reklam yapmak değil ve olamazda. Belki bu vesileyle 50 olan ihtiyaç sahibi aile yerine yüzlere kişiye ulaşmamızdır. Mutfağımız her gün binlerce kişiye bile yemek çıkartabilecek kapasiteye sahiptir. İhtiyaç sahibi aileleri Allah rızası için mutlu etmek, dünyanın en güzel olayıdır. Allah herkesten razı olsun.” dedi.  Katkı sunmak isteyenler, 0542 429 02 02 veya 0541 488 02 02 nolu telefondan ulaşabilirler.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler