Yarım kalan cami kütüphanesi kitap yardımı bekliyor

Batman'da bir camide açılan kütüphaneye kitap yardımı yetersiz kalınca yaklaşık 3 aydır faaliyete giremedi.

Batman merkez Bağlar Mahallesi'nde bulunan Selimiye Camiinde açılan Selam Kütüphanesine kitap yardımı yetersiz kalınca yaklaşık 3 aydır faaliyete giremedi. Kütüphanede kitap olmadığını söyleyen Selimiye Camii Dernek Başkanlığı, hayırsever ve yayınevlerinden kitap talebinde bulundu.

Batman Selimiye Camii Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Resul Güngör, yoğun çabalar sonucu hazırladıkları Selam Kütüphanesi için binlerce kitaba ihtiyaçlarının olduğunu belirterek, yetkili, yayınevleri ve hayırseverlerden destek talebinde bulundu.

Bazı hayırseverler tarafından yapılan kitap yardımı ve satın aldıkları kitaplar kütüphanenin küçük bir bölümünü bile doldurmadığını ifade eden Güngör, "3 ay önce camimizde Selam ismiyle bir kütüphane açtık. Özellikle mahalledeki öğrencilerin ders çalışmaları ve kitap okumalarını düzene koymak için açtık. Açtığımız kütüphaneni için bazı hayırseverler yardımda bulundu. Gelen kitaplar için Allah onlardan razı olsun. Kütüphanemizin büyük bir bölümü boş kalmış bunun için özellikle hayırsever yayınevlerinin bizlere yardımcı olmalarını istiyoruz. Bu konuda beklendiklerimiz çoktur, yardım yapacaklardan şimdiden Allah razı olsun."dedi.

Kütüphanelerinin dörtte birisinin ancak dolduğunu söyleyen Güngör, konuşmasının sonunda şu ifadeleri kullandı: "Kütüphanemizin dörtte üçlük bölümü ise boş kalmış durumdadır. Hayırseverlerin yapacakları kitap yardımlarını bekliyoruz. Kütüphanemizin amacı mahalledeki öğrenci ve gençler faydalanmasını istiyoruz. Ayrıca üniversite öğrencilerin hazırlık yapmaları için kütüphanemize masa ve sandalyeler koyduk. Bu kütüphanemizin bir an önce tam anlamıyla faaliyete geçmesini istiyoruz."

Mahallede bulunan öğrencilerden Yalçın Oruç, "Selimiye Camisinin komşusuyum. YGS'ye çalışıyorum. Camimizde bir kütüphane açıldı, ama kitaplarımız yok. Kitaplar olmadığından burada çalışamıyoruz. Bu konuda hayırsever insanlardan destek bekliyoruz. Burada çalışmak güzel olacak bu sayede uzak yelere gitmemize gerek kalmayacak. Ayrıca yayınevlerinden de destek bekliyoruz. İnşallah yayınevlerinden destek gelir ve burada güzel ders çalışıp istediğimiz bölümlere gidebiliriz." ifadelerini kullandı.

Açılan kütüphane için kitap isteyen Selimiye Medresesi hafızlık öğrencilerinden İdris Memiş ise şunları söyledi:

"Burada çok güzel bir medrese açıldı. Tabi kütüphanenin büyük bir bölümü boştur. Buradaki kitaplar geçler ve özellikle öğrenciler için hem ilmi hem de fenni yönden kendilerini yetiştirmeleri için çok büyük bir fırsattır. Bu yüzden tüm hayırseverlerden yardım istiyoruz." 

Yapılacak yardımlar için Batman Selimiye Camii Koruma ve Yaşatma Derneği yetkililerine 0538 633 3382 numaralı telefonla iletişime geçilmesi istendi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler