Evi soyulup ateşe verilen genç yardım istiyor

Batman'da evi soyulduktan sonra ateşe verilen genç, yaklaşık 15 bin TL zararının olduğunu belirterek, yetkililerden yardım istedi.

Batman'ın Yenişehir Mahallesi Kuyubaşı TOKİ civarında bulunan Ahmet Barış Akçal’a ait tek katlı müstakil eve iki gün önce giren hırsız ya da hırsızlar, değerli eşyaları çaldıktan sonra evi ateşe verdi.

Olayın askerlik işlemleri için evden çıktığı gece yaşandığını belirten  Akçal, hırsızların ev eşyaları ile nişanlısına ait altın ve çeyizleri çaldığını söyledi.

Ateşe verilmesi nedeniyle evde büyük çapta hasar oluştuğunu ve yıllardır biriktirdiği parasıyla evlilik için aldığı eşyaların kullanılamaz hale geldiğini dile getiren Akçal, yetkililerden yardım istedi.

Yaklaşık 15 bin TL zararının oluştuğunu ifade eden Akçal, "Geçenlerde askerlik işlemlerimi yapmak için evden çıktım. Bu sırada orada bulunan madde bağımlısı gençler gelip evimi ateşe verdiler. Taşıyabildikleri televizyon, nişanlımın bavulu ve aynı zamanda bir tane DVD playerimi götürdüler. Bavulun içinde iki tane burma bilezik vardı. Evimi soyduktan sonra ateşe verdiler." dedi.

Yetkililerin, zararının karşılanması ve evinin onarılması için kendisine yardımcı olmasını talep eden Akçal, "Devlet yetkililerinden zararımın karşılanmasını ve evimin onarılmasını rica ediyorum. Bu konuda çok mağdurum. Daha önce de defalarca bu tür olayların yaşandığını bildirmemize rağmen hiçbir şekilde ilgilenilmedi. Gençler sürekli oralarda toplanıp madde kullanarak evlere giriyorlar. Daha öncede üç dört sefer bu tür olaylar yaşandı. Bildirmemize rağmen gerekli işlemler yapılmadı. Yetkililerden bu konuda yardım bekliyoruz. Oraların da artık güvenli olmasını talep ediyoruz." şeklinde konuştu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler