Evi yıkılma tehlikesi yaşayan aile yardım bekliyor

Batman'da evlerini sürekli su basan Kızılışık ailesi, yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olan evleri için yetkililerden yardım bekliyor.

Batman'ın Kozluk ilçesinde yol çalışması yapılırken yer altına döşenmeyen borular nedeniyle evlerini sürekli su basan Kızılışık ailesi, yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olan evleri için yetkililerden yardım bekliyor.

İlçe Özel İdare Müdürlüğü tarafından 350 nüfuslu Tosunpınar köyünde yapılan yol çalışmalarında su borularının döşenmediği ve su basan evin bir bölümünün yıkıldığı görüldü.

Yağmur suyunun evinin bir bölümünün yıkılmasına sebep olduğunu söyleyen 8 çocuk babası Ramazan Kızılışık, yetkililerden kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

Evinin yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını ifade eden Kızılışık, su kaçırmaması için dama çadır örerek önlem almaya çalıştığını dile getirdi.

Evinin bir bölümünün yetkililerin ihmalkârlığı nedeniyle yıkıldığını savunan Kızılışık, yardım talebi için gittiği bazı yetkililerden azar işittiğini iddia etti.

Kızılışık, "Evim rakım olarak yüksekte bulunuyor. Dağ yamacında olduğundan dolayı dağ suyu evimin üzerine doğru şiddetli bir şekilde akıyor. Bu yol yapıldığından ve borular döşenmediğinden beri yağan yağmur suyu yamaçtan şiddetli bir şekilde evimin üzerine geliyor. Sürüklediği kırmızı toprağı evimin önüne dolduruyor. Evim her yağmur yağdığında su basıyor ve ben 2 gündür evdeki suyu ve suyun getirdiği çamuru temizlemekle meşgulüm. Zaten evimin 2 odası kullanılamaz halde ve yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya. Biz salonda kalıyoruz ve yağmurlu günlerde salonu da su basıyor." dedi.

"Yardım için 250 TL verdiler"

Evinin bir bölümünün yetkililerin ihmalkârlığı nedeniyle yıkıldığını savunan Kızılışık, sözlerine şöyle devam etti: "Yıkık evim için gerekli mercilere dilekçe verdim. Maalesef çıkan yardım miktarı 250 TL'dir. Ben bu 250 TL ile yıkılan evimin yerlerini yapamıyorum ve yaptıramam da."

Su borularının yer altına alınmasıyla mağduriyetinin son bulacağını belirten Kızılışık, "Kaymakam beni İlçe Özel İdare Müdürü'ne sevk etti. Müdür gelip bu borulara baktı ve yapılması için söz verdi. Dereden su geliyor, yoldan akıp evimin üstüne gidiyor. Bu boruların yağışın olduğu dereye gömülmesi gerek. Birçok yere başvuru yaptım ve mağdur durumdayım. 3 senedir bu borular burada. Bütün köydeki borular gömülmüş, bu borular maalesef halen burada bekliyor. Yetkililere başvuru yapıyorum ama maalesef netice alamıyorum. Bu boruların suyun aktığı yere gömülmesini istiyorum. Bir kanal yapıp, evimin üzerine gelen suyun dereye akıtılmasını istiyorum." şeklinde konuştu.

Evlerinin önü çamur olduğu için okula giderken zorlandığını söyleyen Sedanur Kızılışık (6) ise "Halılarımız ıslandı. Kuruması için dışarıya çıkardık. Yağmur yağdığında evimiz su doluyor, evimizde rahat oturamıyoruz. Evimiz yıkılmak üzere, bize yardım etsinler." ifadelerini kullandı. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler