Evleri yıkılma tehlikesi yaşayan ailenin dramı yürek burktu

Batman'da çökme tehlikesi bulunan derme çatma tek göz odalı bir evde yaşayan 7 nüfuslu Gecik ailesi, evin yıkılması korkusuyla yaşadıklarını belirterek, kendilerine uzanacak bir yardım elini bekliyor.

Batman'da maddi durumları yetersiz olan Gecik ailesinin evleri çökme tehlikesiyle karşı karşıya. Çamlıca Mahallesi Çamlıbel Caddesi üzerinde tek katlı kerpiç yapılı derme çatma evde hayata tutunmaya çalışan 7 nüfuslu Gecik ailesi, her an evlerinin çökeceği korkusunu taşıyor.

Her yeri çatlaklarla dolu evlerinin tavanı çökmek üzere olduğunu belirten ev hanımı Havva Gecik, maddi imkânsızlık nedeniyle yaptıramadıkları evlerinin onarımı için yetkililerin ve hayırseverlerin desteğini beklediklerini söyledi.

Her tarafı dökülen ve adeta harabeyi andıran evde 5 çocuğu ve eşiyle birlikte yaşadıklarını belirten Gecik ailesinin zorlu yaşam koşulları görenlerin yüreğini dağlıyor.

Evlerinin yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu, bu yüzden çoğu zaman evlerinin yıkılacak korkusuyla uyuyamadığını ifade eden Havva Gecik, tek isteklerinin endişe ve korku hissetmeyecekleri bir evde hayatlarını devam ettirmek olduğunu söyledi.

"Bir gün bu evin enkazları altında kalacağımızdan korkuyoruz"

Her yağmur yağdığında evin tavanından çamurlu suyun içeriye aktığını aktaran Gecik, "Evimizin hali gözler önündedir. Ev üzerimize dökülüyor. 7 nüfus bu odada yaşıyoruz. Tek bir odamız, salon ve sayılırsa mutfağımız var. Yerde yemeğimizi yapıyoruz. Rüzgâr estiğinde üzerimize ev yıkılır diye çocuklarım çok korkuyor. Bu yüzden çocuklarımın psikolojileri bozulmuş. Bir gün bu evin enkazları altında kalacağımızdan korkuyoruz. Çok korkuyoruz, çocuklarımı kim kurtaracak. Hayırsever, yetkili ve özellikle devletten yardım bekliyoruz. Bize bir ev yapılmasını ve içinde rahat oturabilmek istiyoruz. Bize ev yapılsın ki artık çocuklarım korkmasın. Evimiz yıkık döküktür her yağmur yağdığı zaman evin duvarlarından çamurlu su akıyor. Çocuklarımın elbiseleri ve eşyalarımın büyük bir kısmı dışarıdadır. Sadece halılarımız var üzerine oturuyoruz. Bize yardımcı olanlara Allah yardımcıları olsun." dedi.

"Bazı günler akşam yemeği yemeden yatıyoruz"

Eşinin yevmiye usulü çalıştığını, çoğu zaman iş bulamadığını dile getiren Gecik, çocuk maaşıyla evlatlarını geçindirmeye çalıştığını ifade etti.

Çoğu zaman akşam yiyecek bir şey bulamadıkları için aç yatmak zorunda kaldıklarını söyleyen Gecik, "Eşim rahatsız ve işsizdir, çoğu zaman çalışamıyor. 3 ayda bir olan çocuklarımızın yardım paralarıyla geçimimizi sağlıyoruz. Genellikle dükkânlardan borçla malzeme alıyoruz. Geçimimiz olmuyor. Bazı günler akşam yemeği yemeden yatıyoruz. Bazı günler de çocuklarım kahvaltısız okula gidiyor. Bu halimize çocuklarımın ağlamaktan başka çareleri yok. Çocuklarım okul ihtiyacını alamıyoruz, hayırseverler alıyor. Güzel bir evde yaşamak istiyoruz. İçinde bulunduğumuz harabe evin arsası bizimdir. Arsamızda ev yapmak istiyoruz ancak ev yapmaya gücümüz yoktur. Çocuklarımızı doyurmaya gücümüz yok nasıl ev yapabilelim." diye konuştu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler