Excimer Lazer Artık Dünya'da

Excimer Lazer Artık Dünya'da

Özel Batman Dünya Hastanesi, Batman’a getirdikleri son teknoloji Excimer Lazer tedavisi için kullanılan cihazı hizmete sundu.

Yapılan basın toplantısında tanıtılan cihaz, bölgeye ilk kez getirildi. Daha öncesinde bu ameliyat için İstanbul, Ankara gibi büyükşehirlere giden hastaların artık oraya gitmelerine gerek kalmayacak.

 

5 MİLYON TL HARCANDI

Özel Batman Dünya Hastanesi, son teknoloji lazer cihaza 5 milyon tl harcadı. Çevre illerde bulunmaya bu cihaz, bölgedeki diğer hastalarında dikkatini çekiyor. Çevre illerden gelen hastalar göz ameliyatını bu cihazla yapıyor. İstanbul’da bile sadece 3 tane bulunan bu cihaz, Doğu Anadolu Bölgesi’nde ise henüz yok.

Bu cihazla ilgili konuşan Op. Dr. Yalçın İşcan ; ‘’Tedavinin uygulanabilmesi için 18 yaşından büyük olmak, son bir yılda gözlük numarasının aynı olması ve kornea tabakasının lazere uygun olması gerekli’’ dedi.

SADECE 5 DAKİKA’DA GÖZLÜKTEN KURTULUN

Bu tedavi ile kalıcı olarak gözlükten kurtulmak mümkün olduğunu söyleyen Op Dr Yalçın İşcan; ‘’Kullanılan cihaza göre değişmekle birlikte 20 saniyeden 1 dakikaya kadar bir süre boyunca lazer uygulanır, hastanın lazer odasında kalma süresi 5-10 dakikadır. Kullanılan cihaz dünyanın en hızlı ve en güvenilir cihazı diyebilirim. En fazla 20 saniyede en büyük numaraları dahi sıfırlayabilmektedir’’ dedi. (Faruk Çiftçi)

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler