FAİZSİZ KREDİ İMKANI

FAİZSİZ KREDİ İMKANI

2019 yılında asgari 75 bin TL net satışı hasılatı olan hedef sektörlerdeki mikro ve küçük işletmelere faizsiz geri ödemeli destek verilecek. Batman Esnaf ev Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi
 
Destek şartının Mikro veya küçük işletme olmaları, 2019 ve öncesi kurulmuş olmak ve 2019 yılındaki net satış hasılatı 75 Bin TL ve üzeri olması gerektiğini söyledi. Başkan Çiftçi “Mikro ve küçük işletmeler, KOSGEB Veri tabanında kayıtlı olmaları ve KOBİ Beyannamelerinin güncel ve onaylı olması şartıyla başvuru yapabilecektir. Güncel KOBİ Bilgi Beyannamesinde faaliyet kodları arasında yer alan; Program Kapsamındaki Sektörler Tablosunda bulunan mikro ve küçük işletmeler başvurabilecektir. Program başvuruları 31 Mart 2022’ye kadar yapılabilecektir. Program başvurusuna geçici onay verilen işletmelerin, istihdam edilen personel için ödeme talebi yapabilecekleri son tarih 25 Mayıs 2022’dir.
 
Destek kapsamında yeni istihdam edilebilecek personelde aranan şartlar: Üniversite (2 yıllık ve üstü) ya da mesleki ve/veya teknik lise mezunu olmalıdır. Başvuru döneminin ilan edildiği aydan önceki ayda (2021 Kasım) MKİ’de çalışmıyor olmalıdır. Başvuru döneminin ilan edildiği aydan itibaren son 3 yıl (2021 Aralık – 2018 Aralık) içinde toplam SGK 4A’lı prim günü sayısı 180’den fazla olmamalıdır. 1981 ve sonrası doğumlu olmalıdır. Yabancı uyruklu personel istihdam edilemez. Başvuru dönemi ilan tarihinden önceki ayda (2021 Kasım) işletmede çalışmıyor olan personel ‘yeni’ kabul edilecektir. Personelin başvurudan ya da geçici / kesin onaydan sonra işe alınması veya işletmede ilk kez işe alınıyor olması gerekmez. Destek türü ve limitleri: Mikro ve küçük işletmelerden başvuru sırasında alınan taahhütnamedeki ‘geçmiş dönem ortalama istihdamının muhafaza etme’, ‘yeni personelin istihdam etme’ ve ‘desteği 24 ay ödemesiz dönemi takiben taksitler halinde KOSGEB’e geri ödeme’ taahhütlerine istinaden ‘teminatsız ve faizsiz geri ödemeli destek’ verilecektir.
 
Yeni istihdam edilecek her bir personel için 100 bin TL geri ödemeli destek verilecektir. İşletme sahibi kadın ise veya işletmenin yüzde 51 ve üstü hissesi tek başına bir kadın ortağa ait ise ya da işe alınan personel kadın ise geri ödemeli destek tutarı her bir personel için 110 bin TL olacaktır. İşletme sahipliği veya kadın personel istihdamı ile ilgili ek ödeme sadece bu durumlardan biri için yapılacaktır” dedi.  

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler