Farkında olmadığınız borçlarınız olabilir!

Gelir İdaresi Başkanı Adnan Ertürk, vatandaşların farkında olmadan vergi borçlusu olabileceğini belirterek sistemden kontrol etmeleri tavsiyesinde bulundu.

Gelir İdaresi Başkanı (GİB) Adnan Ertürk, vatandaşların farkında olmadan vergi borçlusu olabileceğini belirterek sistemden kontrol etmeleri tavsiyesinde bulundu ve vergi borçları için yapılandırma süresinin 31 Ekim’de dolacağını söyledi.

Ertürk, “Haberinizin olmadığı trafik, askerlik parası, nüfus cezası, seçim cezaları gibi borçlarınız olabilir. Bunları gib.gov.tr’den ya da mobil uygulamadan sorgulatın. Vatandaş genellikle bu tür cezaların farkında olmuyor” dedi.

Vergi borçları için yapılandırma süresinin 31 Ekim’de dolacağı uyarısında bulunan Ertürk, süre uzatımı olmayacakmış gibi vatandaşın hassas olması istedi.

Ertürk, “Bu yapılandırmada, korkutma ya da zoraki yönlendirme gibi bir durumun söz konusu değil. Mükellefler, vatandaşlar gönül rızası ile katılmalı, başvurmalı. Onlara şunu diyemeyiz: ‘İdare kapasitesi gelişti, çok daha etkili şekilde vergi ziyanına sebep olacak iş ve işlemleri takip ediyoruz, kanunla kendinizi koruma altına alın’. Vatandaş kararı kendisi versin. Güzel fırsatlar var kanunda. Kaçırmayın.” diye belirtti.

Borç sorgusu, http://www.gib.gov.tr/ adresinde yapılabiliyor

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler