FETÖ mağduru ailelerin ziyaretleri sürüyor

FETÖ’nün kumpaslarıyla cezaevine konan İslami kimlikli mahkûmların aileleri, Batman’da bir radyo ve gazeteyi ziyaret ederek destek talebinde bulundular.

İslami kimlikli mahkûmların ailelerinin  bir araya gelerek oluşturduğu “28 Şubat ve FETÖ Mağduru Aileleri İnisiyatifi”, Batman’da yayın yapan Radyo Yüksel FM’in Yönetim Kurulu Başkanı ve günlük yayım yapan Objektif Gazetesi’nin imtiyaz sahibi Yüksel Çiftçi’yi ziyaret etti.

Yüksel Çiftçi tarafından karşılanan aileler, yaşadıkları hukuksuzluğu dile getirerek destek talebinde bulundular.

Mağdur aileler adına konuşan Hüseyin Olam, İslami kimliklerinden dolayı 28 Şubat ve FETÖ darbecileri tarafından cezaevine konan mahkûmların yeniden yargılanmasını istediklerini söyledi.

Olam, “Birçok STK’yı ve siyasi partiyi ziyaret ettik. Amacımız, hem 28 Şubat darbecilerinin hem de FETÖ’nün mağdur ettiği mahkûmların yeniden yargılanmasını talep etmektir. Bunun için destek arayışındayız. Cezaevinde İslami camialara mensup birçok mahkûm var. Sayıları 700’e yakındır ve bunların tamamı müebbet hapis cezası almış insanlardır.” dedi.

“Bu insanlara kumpaslarla ceza verildi”

Mahkûm ailelerinin zor süreçlerden geçtiğini vurgulayan Olam, konuşmasına şöyle devam etti:

“25 yıla yakın cezaevinde olanlar var. Bunlar büyük mağduriyet yaşıyorlar. Biz, bu insanların suçsuz olduğuna, hukuksuz bir şekilde yargılandıklarına inanıyoruz. Uydurulmuş delil ve kumpaslarla bu insanlara ceza verildi. Bu insanlar talimatlarla mağdur edilmiştir. Bunların yeniden yargılanmaları için sizin de desteğinizi almaya geldik. Bu insanların yakınları olarak yıllardır bu çileyi çekiyoruz. Her bir mahkûmun ailesi Türkiye’nin birçok şehrini gezmiştir. Aileleri perişan haldedir.”

Olam, FETÖ’nün hâkim ve savcılarının verdiği kararların yok hükmünde sayılması gerektiğine değinerek, “Bu insanlara ceza verenlerin, terör örgütüne müntesip olduklarını görüyoruz. Terör örgütüne mensup bir hâkim ve savcı, insanları nasıl terörist diye yargılayıp ceza verebilir? Çabamız bu insanların yeniden yargılanabilmeleri için kamuoyu oluşturmak, en yüksek seviyede sesimizi duyurmaktır.” ifadelerini kullandı.

“Mağduriyetlerin giderilmesi için katkı sunmaya çalışacağız”

Mahkûm ailelerinin sesini duyurmaya çalışacaklarını dile getiren Çiftçi ise “Basın kuruluşu olarak üzerimize düşen ne varsa bu mağduriyetlerin giderilmesinde katkı sunacağız. Sesinizi duyurmaya çalışacağız. Dile getirilen suçlamalar çok ciddi, ağır suçlamalardır. Haksız yere cezaevinde yatan insanlar var. Tabi, bunların ailelerinin psikolojileri ayrı bir sorundur. Aileleri de ayrı bir travma yaşıyorlar. Bir zulüm, haksızlık varsa zamanla yeryüzüne çıkıyor. Bu insanları yargılayanlar şu an terörist olarak yargılanıyorlar. Bir teröristin adil bir yargılama yapabileceği meçhul. Bu mağduriyetlerin giderilmesi için insani olarak ne gerekiyorsa katkı sunmaya çalışacağız.” şeklinde konuştu. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler